8 iunie 2009

De pe platourile de filmare din Vancouver

MetroNews.ca au un articol despre vizita facuta de ei pe platourile de filmare din Vancouver. Vor publica cate un articol pe zi, timp de 5 zile.Iata-l pe primul. Contine spoilere.

Norii sunt adunati pe cerul intunecat si capricios.Este o zi perfecta pentru ca vampirii sa iasa la lumina...sau cel putin pentru echipa de filmare New Moon (continuarea filmului Twilight)
Fanii care inconjoara parcul Burnaby din Vancouver sunt granita dintre lumea reala si lumea creata de Stephenie Meyer, autoarea faimoasei serii de carti Twilight.
In peisajul luxuriant ca de smarald, Hollywoodul munceste din greu. In timp ce angajatii pregatesc gustari si bauturi calde pentru cei 80 de adolescenti figuranti, regizorul Chris Weitz se pregateste sa filmeze prima scena din acea zi."Actiune!" striga el, si asa incepe o noua zi lunga de filmare.
Figurantii se imprastie si se prefac ca se indreapta spre cladirea scolii.Kristen Stewart, in rolul Bellei, este intampinata de cei 4 prieteni ai ei, care ii canta la multi ani cand ea coboara din camioneta.

"Taiati. Hai sa-o mai facem o data"striga Weitz. Dupa ce au filmat scena de 3 ori, regizorul cere inca o dubla, "doar ca sa fie sigur".S i se termina. Echipa numeroasa se reorganizeaza, pregatindu-se pentru urmatoarea secventa.
De data asta, Taylor Lautner i se alatura lui Kristen Stewart. E o scena importanta, asa cum e si personajul lui Lautner - Jacob, in partea a2a a seriei.
In Twilight, el a fost prietenul Bellei, dar in New Moon ei doi devin mai apropiati si aflam lucruri surprinzatoare despre el, inclusiv despre puterile lui supranaturale si corpul musculos al actorului, pe care l-a lucrat timp de cateva luni.

"Sunteti gata? Actiune!" Jacob ii intinde Bellei cadoul: "Te scapa de visele urate", ii spune el. Dar Bella il viseaza doar pe Edward, jucat de Robert Pattinson.Actorul britanic sta putin mai departe, rezemat de masina.
Cand camerele filmeaza dubla a treia, Lautner isi uita replicile. "Scuze, sunt total pierdut" rade el.
"Taiati.Din nou." striga Weitz.
E de inteles, actorii s-au trezit de la 5 dimineata. Lautner se depaseste pe el insusi in dubla a patra.
"Asta a fost favorita mea", anunta regizorul.
Atmosfera incarcata din aerul Vancouverului pare sa dispara temporar, atunci cand se anunta pauza de masa. Chiar si vampirilor li se face foame, iar Pattinson ni se alatura pentru o gustare si o discutie. Fiind machiat atat de vampiric si cu lentilele de contact galbene, aproape ca ne asteptam sa ne muste pe noi, in locul mancarii.
Rolul lui e mai mic in New Moon, dar important, dupa cum vedem in urmatoarea scena.
Stewart, care sta pe o platforma ca sa ajunga la actorul inalt, se intinde sa-l sarute. Oare e real, sau doar in imaginatia Bellei? Ca sa afle, fanii vor trebui sa astepte pana in noiembrie, cand o sa fie lansat filmul.

Un comentariu:

Spune-ti si tu parerea.