22 martie 2010

Stiri Twilight

Conform unui articol publicat de BBC,impactul pe care Saga Twilight(la fel ca si Harry Potter si alte industrii precum jocurile video,benzile desenate,etc) l-a avut asupra tinerilor este o modalitate de a invata sa-i intelegem mai bine.
"Academicienii discuta ca filmele,cartile sau media ii abordeaza pe copii intr-un fel in care parintii si profesorii lor nu reusesc."De aceea,Saga Twilight va fi incorporata intr-un nou set de curriculum la Facultatea de Educatie a Universitatii Cambridge."Programul curent de predare contine povesti populare,cartille ABC,basme,precum si clasicele "Treasure Island " de Robert Louis Stevenson."
In timp ce planurile prevad doar includerea cartilor "Twilight",exista sanse ca si filmele corespunzatoare acestora sa furnizeze o imagine de ansamblu asupra aceleiasi informatii sau poate chiar mai mult.In fond,filmele sunt foarte populare,iar cercetarea motivelor popularitatii lor crescute ne poate arata felul de gandire si interesul noii generatii.
Si lucrurile nu se opresc aici,Dr. Natalie Wilson,profesoara la Cal State San Marco,anunta pe blogul ei ca acolo la colegiu a fost aprobat noul curs complet asupra cartilor Twilight,ea fiind autoarea cursului.Acesta se va intitula "Twilight : The Texts and the Fandom" si vor putea participa si fanii care nu sunt la scoala,elevii actuali,primind credite pentru participare la curs.
Cursul va contine materiale din carti,teorie,filme,parodii si comunitatile sociale si virtuale de fani.Elevii din clase vor fi rugati sa prezinte pareri,critici si materiale care sa sustina opiniile lor (inclusiv parodii,schite,bloguri,texte,etc).
Comunitatea virtuala de fani va putea participa la curs in 2 feluri: fie accesand blogul profesoarei,sau prin elevii din clasa care vor fi incurajati sa-i contacteze si sa invete despre bloguri si sursele de stiri existente.
Voi ce parere aveti?Credeti ca este bine ca in scoli sa existe ca materiale de studiu cartile Twilight si Harry Potter?
Sursa si Sursa

6 comentarii:

  1. este doar interesanta ideea....ce impact poate avea, nimeni nu stie....

    RăspundețiȘtergere
  2. or fi ele frumoase, da nu atat cat sa se studieze la cambridge. mi se pare putin stupida faza, dar stiu ei mai bine. imi pare rau de cei ce sunt anti-twilight in cazul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat :)) ... aiurea rau, de cei care sunt anti-twilight :)):))

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca e buna ideea, va atrage mai multi tineri catre carte...si nu doar navigat pe net, e pacat ca se prefera mai mult cititul pe net decat cartea in sine

    RăspundețiȘtergere
  5. oricum, aceasta serie, twilight, este de laudat, orice ar spune altii..o multime de adolescenti au inceput sa citeasca datorita acestor carti..;))

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu prea am inteles ce vor sa faca dar mai bn sa faca in loc sa turuie din gura. e adevarat k datorita seriei twilight adolescentii au inceput sa citeasca mai mult. eu pur shi simplu miam obligat colegii sa citeasca twilight shi acum vin la mn sa le mairecomand shi altceva asa k tre sa citesc minim o carte pe sapt k sa nu raman in urma.=)). cat despre harry potter nu ma pasionat niciodata ideea deoarece nu intelegeam de unde obsesia asta stupida. mam apucat acum vreo 3 luni, insa, de serie, mai mult de curiozitate shi acum 2 sapt leam terminat pe toate. e ciudat ce impact pot avea cartile asupra noastra. despre asta ar trebui sa se discute in parlament nu despre "masuri anticriza a la boc" care nu au nici un efect.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.