14 iulie 2009

Interviu cu Catherine


Un nou interviu pentru Reuters acordat de Catherine Hardwicke.
Filmele tale anterioare s-au concentrat pe vampiri,skateri,figuri biblice si studenti.Toate au in comunt adolescenti ca si personaje principale.De ce asta?
Este o perioada in viata fiecarui om devine dureroasa si emotionanta.Adolescenta este cea mai dramatica faza,apar schimbari in ceea ce ne priveste corpul,suntem in stare sa sarutam un baiat sau o fata,avem voie sa conducem masini,sa bem si sa ne dam seama cine suntem cu adevarat.Exista mult potential dramatic in aceasta perioada.Plus ca,adolescentii in mare parte sunt cei care se vor ridica de pe canapele si vor merge la film.
Ai o pasiune in a lucra cu tinerii.
Ii respect pe cei cu care am lucrat si sunt de parere ca tot ce au ei de zis este la fel de important ca si ce am eu de zis.Primul meu film a fost scris cu o fata de 13 ani(Nikki Reed - "Thirteen").A fost despre viata ei,asa ca ea a stiu mai multe despre asta decat eu.Am invatat una de la cealalta.
Ai devenit un fel de mama surogat pentru ei,nu?
Pai,Nikki este un fel de fiica adoptata, si la fel este si Sarah Blakely-Cartwright,care apare in filmele mele,in parti mai mici.Cand erau mai mici stateau cu mine,facem petreceri in pijamale si mergeam la surf.Acum,un nepot de-al meu locuieste cu mine intr-o rulota.Inainte stateau si nepoatele mele.Intotdeauna am spus"Cine are nevoie de un loc unde sa stea,poate sta la mine."Am o politica legata de usile deschise.
Te consideri si tu un copil mai mare?
Sper ca nu am crescut inca.Cliseul fiecarui artist este ca nu vrea sa piarda copilul din el.Cred ca atunci cand devi sedentar si te resemnezi cu viata,pierzi o mare parte din spontaneitate si creativitate.Sper ca inca le mai am.Locuiesc in LA,fac surf in fiecare weekend,ma plimb cu bicicleta si incerc sa am o viata activa.
"Twilight" a costat 37 milioane de dolari si a incasat peste 382 milionoane$ peste tot in lume.Simti vreo presiune sa te intreci pe tine insuti?
Nu cred ca se poate,si nici nu cred ca este un mod sanatos de a privi lucrurile asa."Twilight" a fost un fenomen,iar starurile s-au pus in rand cu asta.Slava Domnului ca(directorul) Ridley Scott nu s-a oprit la "Blade Runner".A facut"Thelma and Louise" si "Gladiatorul" si un milion de alte filme interesante.Si eu mai vreau sa fac alte filme,care nu vor pierde bani.
Ai un anumit proces pe care-l desfasori inainte de a incepe un proiect?
Platesc 3 cititori de la Hollywood care nu ma cunsoc sa citeasca scenariile si sa le comenteze.Iar pentru primele imagini din filme fac chestionare care sa fie completate anonim,astfel incat oamenii sa le comenteze cat se poate de sincer.Iau hartiile acasa si plang"Doamne!Este cea maiaatre scena,iar oamenii o urasc!".Dar asta este un lucru bun,pentru ca scopul meu este sa fac sa fie totul mai bun.
Cum s-au schimbat lucrurile dupa "Twilight"?
Acum,pot spune la o intalnire"La 'Twilight' asa am facut lucrurile sa mearga."Oamenii ma asculta mai mult ca inainte.

2 comentarii:

  1. Super,de la arhitect sa ajungi regizor...e o chestie tare

    RăspundețiȘtergere
  2. o iubesc pe catherine pt felul in care a pus in valoare si a ilustart perfect prima carte a lui stephanie :X

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.