20 iulie 2009

Interviu cu Melissa Rosenberg - scenarista

Melissa Rosenberg, cea care a scris scenariul pentru Twilight, New Moon si Eclipse, a dat un interviu pentru Hollywood.com

Am tradus pentru voi cateva fragmente:
In ce fel a fost diferit sa lucrezi la scenariul New Moon fata de Twilight?
Melissa Rosenberg: In Twilight creezi o lume. Este prima intalnire cu acea lume, iar eu scriam in gol pentru ca nu stiam cine or sa fie actorii. Acum, pentru New Moon si Eclipse am putut sa scriu avandu-i clar in minte.Deci devine o lume mai comfortabila, familiara. In New Moon nu mai trebuie creeata lumea, dar are propriile provocari, pentru ca New Moon are un univers interior...S-a discutat mult despre faptul ca Edward si familia Cullen nu apar decat la inceputul si sfarsitul filmului, dar de fapt nu e asa. Cu siguranta Edward este foarte viu in amintirea Bellei pe parcursul filmului...Cred ca fanii or sa fie foarte multumiti de ceea ce facem, in primul rand pentru ca filmul este fidel cartii, si in al doilea rand pentru ca Edward apare mai mult.Asta nu poate sa fie decat ceva bun!
Poti sa presupui ca o sa ii vedem mai mult pe Victoria si familia Cullen in New Moon?
MR: Da, cred ca pot. Da, o sa-i vedem.
Despre scrierea scenariului Eclipse:
MR: Cea de-a treia carte a fost dificil de transpus in scenariu. De fapt, chiar cea mai dificila dintre cele trei. Am fost dezamagita ca a fost atat de greu de scris, pentru ca citesti cartea, vezi atata actiune si intriga, si iti spui: "Oh, asta o sa fie simplu de facut" dar se dovedeste a nu fi atat de simplu. De fapt a fost cea mai grea.
Despre scrierea scenariului imaginandu-si actorii:
MR:Cu siguranta am reusit sa scriu pentru ei...Cred ca in viziunea mea, ei au devenit parte din carti, pentru ca sunt atat de asemanatori cu personajele.Cand i-am vazut prima data am ramas uimita cat de bine se potriveau cu personajele.Catherine Hardwicke si Summit au facut o treaba grozava ca i-au gasit. Cand am scris scenariul Twilight inainte sa-i vad, pusesem multe elemente in el care nu se potriveau. Actorii m-au ajutat sa aduc scenariul mai aproape de tonul cartii. Si Catherine m-a ajutat, desigur.
Personajul preferat:
MR:Mi-a placut sa-l scriu pe Jacob.A fost foarte distractiv. Si Charlie. Mai ales ca am scris pentru Billy Burke.Lui poti sa-i dai doar o replica sau doua, ceva profund emotional sau ceva amuzant, iar el sa vina cu ceva nou mereu.Bineinteles, mi-a placut sa scriu relatia dintre Bella si Edward, e foarte importanta.
Cea mai mare provocare:
MR:Cea mai mare provocare a fost relatia Edward-Bella pentru ca trebuie stabilita o limita intre ceea ce e verosimil si ceea ce devine excesiv de melodramatic.

Apropo, de scenarii, Billy Burke (Charlie) a scris pe pagina lui de Twitter ca si-a primit scenariul Eclipse.Sunt foarte curioasa cum e.Poate avem noroc sa se publice iar din greseala, cum s-a intamplat cu New Moon:))
Oricum, cred ca Melissa Rosenberg face o treaba grozava!

3 comentarii:

Spune-ti si tu parerea.