3 octombrie 2009

Interviu cu Rob din revista mexicana

Twilight Poison a publicat scanarile unui interviu cu Rob din revista mexicana Joy. Gasiti paginile scanate: aici

Ultima data cand te-am vazut, Twilight nu se lansase inca si tu ai spus ca nu stii la ce sa te astepti de la filmul pe care toata lumea voia sa-l vada. Dupa un asemenea succes si clasarea fruntasa in box office, cum te simti?
E foarte ciudat. Totul s-a intamplat foarte repede. E ca si cum am apasat butonul de repede-inainte prin viata, pur si simplu. N-am crezut niciodata ca filmul o sa cauzeze o asemenea reactie. Sa vad atatea fete tipand in jurul meu e atat de bizar. Uneori nu-mi vine sa cred ca e vorba de mine. E ca si cum traiesc intr-un film, dar ma trezesc si e real. Vad ca e real si cat mi s-a schimbat viata.Inca nu stiu in cate feluri s-a schimbat, inca incerc sa-mi dau seama. Si nu stiu de ce, dar cred ca o sa-mi ia ceva timp pana imi dau seama. Probabil e normal, nu crezi?
Bineinteles. Dar nu putem sa negam ca esti un fenomen in sine. Ai fani care asteapta urmatorul tau film si se intreaba ce o sa faci.Esti constient de asta?
Da, de fapt, asta e cel mai ciudat. De exemplu, n-am vazut inca varianta finala New Moon si deja am citit asa de multe comentarii si opinii despre film. E ceva ce nu pot sa inteleg. E ca si cum toata lumea iti poate stii viitorul sau ca si cum ei stiu mai multe informatii despre viata ta decat stii tu insuti.
Asta e o povara pentru tine? Ti-a afectat munca sau ti-a schimbat libertatea de a face anumite lucruri din cauza ca ti-e frica sa nu dezamagesti asteptarile oamenilor?
Sincer, nu. Din punctul asta de vedere sunt aceeasi persoana care am fost mereu si simt ca am toata libertatea din lume.Inca imi fac treaba cat de bine pot si cel mai important, inca imi place. Recunosc ca ma simt mai in siguranta pe platourile de filmare decat pe strazi. Nu mi-am imaginat ca se va intampla asta vreodata, dar simt ca pot sa fiu eu insumi pe platourile de filmare, pot sa fiu mai relaxat si concentrat pe ceea ce am de facut. Cand ies sa ma plimb trebuie sa fiu atent la tot ce se intampla in jurul meu si asta nu se afla in controlul meu. Pe un platou de filmare familiar, cel putin stii la ce sa te astepti in majoritatea timpului (rade)
Te afecteaza faptul ca tabloidele vorbesc despre tine sau faptul ca apari pe copertele revistelor de scandal?
Deloc.Nu-mi place sa le citesc sau sa stiu ce anume spun. Deloc. E ceva ce evit complet. Imi fac treaba, imi traiesc viata si imi urmez intuitia. Iau decizii cat de bine pot si asta e.Daca esti atent la lucrurile astea, ai de pierdut. Stiu asta si incerc sa fiu foarte precaut. Incerc sa traiesc departe de asta, ca sa ma scutesc de dureri de cap si dezgust fata de propria persoana.
In Twilight vedem un pic de tensiune sexuala intre Bella si Edward. E ceva foarte enigmatic. O sa continue in restul filmelor?
Nu cred ca a fost vreun pic de tensiune sexuala, si nu cred ca asta e ideea de baza a filmelor. Nu vad asa lucrurile. Cred ca e o poveste despre ce inseamna sa te dedici unui sentiment si persoanei pe care o iubesti.Mai presus de toate, e vorba despre gasirea cuiva pe care sa-l iubesti, indiferent de problemele pe care trebuie sa le depasesti pe drum.Ceea ce atrage la acest film, sunt convins, este ca vorbeste despre teama de ce s-ar putea intampla daca te indragostesti si te dedici in totalitate. Sa realizezi cat de departe poti sa mergi pentru iubire, pasiune si sa fii uimit de ce descoperi. Oamenii se regasesc in asta mai mult decat iti imaginezi. Pentru mine nu e o poveste despre vampiri, ci despre sentimentele pe care le-am avut cu totii deja. Vorbeste despre teama de a pierde lucrurile astea.E un film cu multe intelesuri, de aceea imi place si cred ca de asta place tuturor.
Spune-ne ce se intampla cand iesi in oras.
Da, e ceva cu care inca ma adaptez. Sunt obisnuit, imi plac lucruri normale.Dar acum exista zvonuri despre locurile unde imi place sa ma duc si nu mai pot sa merg in locurile respective. O data am incercat. Voiam sa-mi petrec ziua de nastere in acelasi loc unde ma duceam mereu, si a fost un esec total. Erau atatia oameni. Nu puteam sa ma simt bine. De atunci, incerc sa evit locurile unde pot sa fiu vazut si sa devin tinta paparazzilor si curiosilor. De asemenea evit locurile faimoase si la moda unde lumea se asteapta sa fiu. Le-am schimbat cu locuri intunecate, locurile alea dubioase unde gasesti mancare buna si muzica. Pare nebunesc, dar a trebuit sa dezvolt strategii ca sa ies cu prietenii si sa am o viata normala. E partea intunecata a faimei. Dar nu ma plang. Banuiesc ca trebuie sa ma descurc acum. Nu totul poate sa fie perfect . Deja am atat de multe, datorita ocaziei de a-mi castiga existenta din actorie. Ar fi nedrept sa spun ca n-am noroc.
Exista actori care ar face orice sa fie in locul tau. Ai putea sa spui ca duci o viata dubla? Una in fata camerelor si pe covorul rosu, si alta pe care o traiesti in intimitate?
Da. Ajungi sa ai o viata reala si una fabricata in interviuri, fara sa le pese celor care scriu daca spun adevarul sau nu. Adevarul e ca sunt prea normal si nu le dau material sa scrie, deci sunt o prada usoara pentru povestile inventate. Ar trebui sa devin salbatic si sa fac chestii nebunesti ca sa aiba ei ce sa scrie. Defectul meu pentru aceste tabloide e ca sunt prea calm si linistit(rade)
Si in acele momente de intimitate e adevarat ca iti place sa canti la chitara?Ce faci cand esti singur?
Da, cant la chitara.Am prieteni in Vancouver si ma intalnesc cu ei ca sa cant la chitara si sa ascultam muzica. Ne petrecem noptile cantand si povestind. Fac asta si cand stau in hoteluri. E relaxant.Muzica e cealalta pasiune a mea. Sper sa nu renunt niciodata la ea.
Apropo de pasiune si muzica, stim ca si compui. Ce poti sa ne spui despre asta?
Incerc sa scriu niste piese pentru urmatorul film. Nu stiu daca o sa pot din cauza programului, dar vreau sa fac asta. Muzica e o alta latura a mea, e una din eleentele care ma completeaza si n-as vrea sa o dau la o parte pentru nimic in lume. Vreau sa dezvolt acest aspect. E ceva ce vreau sa dezvolt la fel de mult ca actoria. Vreau sa am echilibru intre cele doua.
De care alte medii artistice mai esti interesat?
Intotdeauna mi-am dorit sa fiu pianist si sa locuiesc in sudul Frantei (rade). Dar am invatat ca nu e important cum faci anumite lucruri ci rezultatul final. In viata ajungi mereu sa faci ce iti place. Si nimic nu te completeaza mai mult decat asta.
Ai o latura spirituala?
Cred in Karma. Cred ca exista si ceea ce faci in viata de zi cu zi te defineste ca persoana. Ceea ce oferi ti se ofera inapoi. Sunt convins de asta, deci sunt sigur ca trebuie sa fii in fiecare zi bun si sa tratezi oamenii cu respect. Se aflam cu totii in legatura unii cu altii.
Stim ca nu poti sa ne spui multe despre New Moon, dar nu plecam pana nu ne spui daca a trebuit sa iti gasesti o latura intunecata ca sa joci din nou acest vampir?
Da, adevarul e ca felul in care voiam sa-l joc pe Edward era mai putin puternic. E un personaj care nu isi poate schimba conditia, nu el si-a ales destinul.Era inconstient cand Carlisle l-a transformat in vampir. Cand s-a trezit, dupa trei zile, a realizat ca daca vrea sa supravietuiasca trebuie sa omoare oameni. Imagineaza-ti cum te-ai simtii daca ai afla ca n-o sa imbatranesti niciodata si o sa traiesti pentru totdeauna. Si cel mai rau, nu tu ai vrut asta. Devii un fel de Superman fara ca macar sa iti doresti asa ceva. Erai doar un pusti de 17 ani. Cu siguranta te simti incapabil sa schimbi ceva si foarte frustrat. In loc sa te simti un erou, esti o persoana care nu se poate regasii si nu stie cine este. Sa inteleg asta a fost fundamental ca sa-l inteleg pe Edward. Exact latura asta foarte umana a lui e ceea ce iubesc la el si simt ca pot sa ma regasesc in asta. E ceva ce ne este tuturor greu sa schimbam si sa infruntam in noi insine.

7 comentarii:

  1. doamnee ce frumos vorbeste si e atat de sincer si natural,merita sa fie iubit de toata lumea...imi place k nu ii pasa de ce scriu ziarele,e cel mai bun mod ca sa treaca peste toate rautatile,indiferenta....vaai kt ii iubesc,p el si p kris:::X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei hai sa nu exageram!El vine de "acasa" cu textul invatat,sunt oameni care se ocupa de asta.Totusi eu nu cred ca vorbeste cum ar vrea el in totatlite!E sincer doar intr-o oarecare masura!Credeti-ma ca am terminat o faculate de profil si stiu ce vorbesc!!!Dar oricum ar fi noi tot il iubim pe el si pe ceilalti actori!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. dragut...mi se pare ca e foarte natural(dupa cum a spus si gya)...cred ca o sa-mi fac alta parere despre el..

    RăspundețiȘtergere
  4. va recomand sa recititi penultimul raspuns, cred ca multora le-ar prinde bine sa fie mai buni cu ceilalti si sa ii respecte pe cei din jur!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hey, primule anonim, nu fii asa dur/a cu rob!
    De unde sa stie el ce intrebari o sai puna?!
    Si mi se pare fff sincer!
    Si sweet!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...da, textul e ,,invatat de acasa"...dar, sincer, daca ar fi fost o perioada de fanatism mai de la distanta, niciun actor nu s-ar declara speriat, nu?...dar asa, sa nu ai niciun moment de liniste oriunde te-ai duce...lucrurile astea schimba caracterul omului..

    RăspundețiȘtergere
  7. bine ca stiti voi ca e textu` invatat de acasa...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.