16 decembrie 2009

Decada Stephenie Meyer

Dave Rosenthal,ziarist al "The Baltimore Sun" a publicat pe site-ul redactiei o rubrica in care in fiecare saptamana va vorbi despre mari scriitori contemporani si operele lor.Primul articol ii este dedicat lui Stephenie Meyer si celor 4 carti care au facut-o faimoasa,ocupand locurile 2,3,4 si 7 pe lista celor mai vandute carti intocmita de USA Today.De aceea,el numeste perioada 2000-2009 "Decada Stephenie Meyer".
"Ce s-ar fi intamplat daca ea nu ar fi asteptat jumatatea decadei ca sa-si publice cartile?",scrie Dave.
Primul roman din seriei,"Twilight" a ocupat locul 1 pe lista celor mai bine vandute carti inca din prima saptamana de la aparitie,iar incasarile de pe urma vanzarii lui ocupa inca primul loc.Luand in considerare numarul mare de fani,nu numai adolescente cat si femei mature (si cel putin un barbat),Dave ne intreaba daca mai avem vreun dubiu ca Stephenie Meyer este noua J.K. Rowling?

Voi ce parere aveti?
Multumim Mariana pentru link.

7 comentarii:

  1. Mie nu imi place cand ii se spune "Noua J. K. Rowling". Pentru ca nu este. Ea este Stephenie Meyer, nu altcineva. Nu este fiica lui J. K. Rowling, si nici macar o ruda de sange, ca sa putem sa o comparam. Iar de la o poveste de dragoste la o poveste cu vrajitori.. ehe.. e cale lunga.
    Bine, stiu ca ei s-au referit la vanzari, dar nici as n-as compara-o cu ea.Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer si eu sunt deacord cu twilightsaga2026 ... Stephenie e creatoarea seriei Twilight si nu are nici o legatura cu J. K. Rowling.

    Parerea mea este ca seria Twilight e mult mai reusita decat Harry Potter.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu mare placere dragele mele!....imi parea rau daca idolul nostru ar fi fost trecut cu vederea in clasamentul celor mai buni scriitori....:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiti, deja ma plictiseste valva din jurul lui Stephenie. Si spuneti voi, fara Robert si kristen ... cartea ce ar fi fost?? care e vampirul ala frumos? Se compara harry potter cu twilight? E imposibil. sunt doua genuri diferite. doi scriitori diferiti. din punctul meu de vedere (si nu incepeti sa ma luati la bataie), J.K scrie mult mai complex ... si seria HP este o serie foarte buna de carti... care nu se rezuma la o poveste de dragoste ci o poveste intreaga de ..viata! Eu nu gasesc in amurg ceva incredibil, ok? E doar o carte de moment...

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e deloc noua J.K.... niciuna nu suporta comparatie iar mie una personal imi place mult mai mult cum scrie creatoare lui harry potter...desi inima mia fost cucerita de pattinson;)
    alexogi:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se refereau la ce gen de carte au scris. era vb de succesul pe care l-au avut amandoua. si trebuie sa recunoastem ca succesul lui stephanie se aseamana mult cu cel al lui j.k. fara sa fiu rautacioasa.... dar amandoua au avut un succes mare si pt ca nu va place harry potter sau iubiti mai mult twilight, nu trebuie sa va strsati pe o simpla comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, de ce sa nu comparam si cu stephen king...acum?? Intr-adevar, amandoua au avut succes. La sectiunea :Sci-Fi.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.