1 decembrie 2009

Interviu cu Alex Meraz

Inca un interviu publicat de cei de la EW.com
Probabil ultimul timp a fost o nebunie,mergand de la o premiera la alta
Da,chiar asa.Intalniri cu multi fani si stransul multor maini.Si mult dezinfectant de maini.
Ai fost un fan la cartilor dinainte de a primi rolul?
Nu,nu prea stiam de asta.Cand mergeam prin Arizona,vedeam postere,pentru ca Stephenie e de acolo.Imi amintesc ca am vazut mainile care tin marul.Apoi dupa premiera am vazut ce succes a avut.Si apoi m-am gandit sa incerc si eu un rol.
Ce anune te-a facut sa-ti doresti sa primesti un rol in acest proiect?
Faptul ca,pentru prima data vezi nativi americani intr-o ecranizare contemporana.Nu e ceva vechi.Am mai facut filme mici asa,dar calaream cai si tipam.A fost foarte fain sa stiu ca si nativii americani vor avea putina glorie.
Si tu esti nativ,si poate asta a fost ceva placut.
Cu siguranta a fost.Cand am auzit ca in carte exista o mare componenta nativa,am fost socat.Nu stiam cat de mare a fost haita varcolacilor pana nu am citit cartile.Am fost mirat ca oamenii erau interesati de asa ceva,sti ce vreau sa zic?Asa ca m-am gandit "Wow,este incredibil.Vrea sa fac parte din asta."
Ce a trebuit sa faci la auditii?Trebuia sa interpretezi o anume scena?
Initial vroiam rolul lui Sam Uley si am facut o scena care nu apare in film,eram la casa lui Emily si aflam ca Victoria a inceput sa ucida prin rezervatie si ii anuntam pe ceilalti cine e vinovatul pentru disparitiile oamenilor.Eu trebuia sa le dau ordine despre ce urmeaza sa faca.Cel mai greu a fost ca,in carte Sam e descris ca fiind foarte inalt si cu o voce groasa,iar eu nu sunt foarte inalt,asa ca am incercat sa fiu ceva mare.Spre norocul meu,cineva a zis sa incerc altceva,aveam doar o replica,trebuia sa spun"Vorbeste in numele tau.",cand ei mi-au spus "Intra Bella,nu muscam."Dar felul in care zis,am trimis si un pupic si am facut si cu ochiul,le-a placut,eram rau.Si pe baza acelei replici am primit rolul lui Paul.
O singura replica?
Da,pentru ca aici mi-am aratat talentul(rade).A fost fain,am fost fericit.Am citit cartile si chiar m-am bucurat pentru rolul primit.Vroiam sa fiu baiatul rau,sti?
Cum te-ai pregatit pentru auditii?
Am muncit mult la sala.M-am ingrasat 15 kg pentru rol.
V-ati umflat toti.
Nu pot sa vorbesc decat in numele meu.Cred ca Chaske s-a ingrasat,pentru ca el era foarte slab si trebuia sa fie cel mai mare,el era alfa.Dar eu m-am pregatit numai pentru auditii.Cand am vazut pozele cu Taylor,mi-am zis ca trebuie sa ma indop,dar niciodata nu poti fi foarte sigur,camera mareste foarte mult.Eu aveam in cap imaginea lui si m-am gandit ca asa trebuie sa fie si ceilalti varcolaci.
Stiai cat de pasionati sunt fanii,nu?
Da,stiam ca e ceva foarte mare.Dar mi-am facut griji daca ma vor accepta,pentru ca marele dezavantaj a afost ca ei dupa ce au citit cartile,si-au facut proprile imagini ale personajelor.Si daca nu coincizi cu asta,nu te vor accepta.Cum s-a intamplat si cu Rob,nu le-a placut aspectul lui fizic,dar mi-am zis ca odata ce ma vor vedea in film,vor accepta.Vor vedea ce-i acolo,nu-si vor imagina altceva.Pe Rob l-au urat inainte sa apara in film,acum toti il iubesc.
Ai fost criticat de fani la inceput?
Am citit cateva chestii.In prima luna am cautat despre mine pe internet,iar Chris Weitza ne-a dat un mic sfat:"Trebuie sa va spun asta,in prima luna mergeti si cautati despre voi pe internet cat vreti,sa va treaca asta,dar apoi sa va opriti,pentru ca o sa va suparati pe ceva scris de o fetita de 12 ani."Si asa a fost.Am facut-o prima luna,si am primit raspunsuri bune,iar apoi au aparut cele de forma :"Nu ar trebui sa-l joace pe Paul,nu seamana deloc,e prea cuminte."
Asta nu e chiar asa de rau.Arati ca baiat cuminte.
Pai,ma gandeam"Se numeste actorie draguto!",si atunci am inceput sa vorbesc cu computerul meu si mi-am zis :"Stai putin.Asta nu e bine."
Ce fel de interactiuni cu fanii ai vaut pana acum?
A fost foarte bine,ma simt recunoscotor cand ii intalnesc.Desi premiera a fost luni,oamenii asteptau de vineri,asa ca m-am dus la ei si am stat de vorba cu ei.
Erau cu siguranta foarte fericiti sa te vada.
A fost comic,cineva ma intrebat "Ce faci aici?",si i-am raspuns "Nici eu nu stiu,am iesit sa cumpar lapte si am ajuns aici."A fost fain,am semnat autografe,sunt foarte fericit sa stiu ca fanii sunt alaturi de noi.Avem deja o baza de fani.
Si acum cu numarul mare de incasari pe care le-a avut filmul,ati castigat si unii noi,si mai multi oameni te recunosc.
Chiar mi s-a intamplat asta,ori de cate ori ies,aud soapte in jurul meu.
Nu te obisnuiesti cu asta?
Nu stiu,eu devin paranoic cand aud lumea,si am impresia ca ceva rau s-a intamplat.Uit ca sunt intr-un film mare.Sper sa ma obisnuiesc cu asta intr-un fel,sa nu ma mai stresez ca am hartie igienica pe pantof sau ceva.
Ai terminat de filmat si "Eclipse".
Da,inca nu stim nimic despre "Breaking Dawn".Au fost 6 saptamani nebune de promovare pentru "New Moon" si mai si "Eclipse".Nu vreau sa ma gandesc la "Breaking Dawn" acum,vreau sa o luam incet.
Si dupa ce termini cu Saga,ce urmeaza?
Inainte sa primesc un rol in "New Moon" ma luptam sa merg la auditii.Acum ma asteapta atat de multe.Ma bucura asta.Vreau sa fac un film de actiune.Inainte vroiam sa fiu in filme cu multa vorba,dar dupa "New Moon",dupa ce am fost lup,vreau sa joc in ceva de actiune.Orice presupune sa am o arma si sa ucid,imi suna distractiv.
Asta inseamna ca o sa ramai la fel de mare.
Sunt sigur ca urmeaza sa aud de multe ori :"Ok,asta e scena in care trebuie sa-ti dai jos tricoul",nu o sa mai reusesc sa-mi tin bluzele pe mine.

2 comentarii:

Spune-ti si tu parerea.