30 ianuarie 2010

"The Host" sau "Twilight"


La intrebarea de saptamana trecuta Edward sau Jacob?,39 au raspuns "Edward",in timp ce numai 19 l-au ales pe "Jacob".Astazi va propun sa alegeti intre "The Host(Gazda)" si "Twilight(Amurg)".Inevitabil,daca ati citit cele 2 carti,le ve-ti compara.Va prezint cateva asemanari pentru a va usura decizia.
Wanda vs. Bella : protagonistele celor 2 romane,puse sa aleaga intre 2 iubiri(Jared sau Ian/Edward sau Jacob).
Jared vs. Edward : barbatii perfecti si doriti de protagoniste.
Ian vs. Jacob : prietenii protagonistelor,pe care cele doua ii iubesc.
Oamenii vs. familia Cullen : familiile carora doresc sa apartina protagonistele.
Melanie vs. Alice : prietenele care ajuta protagonistele.
Jamie vs. Renesmee : personajele ce trezesc sentimente maternale in protagoniste.
Jeb vs. Carlisle : sefii si cei care ofera sfaturi.
Sharon si Maggie vs. Rosalie : femeile impotriva protagonistelor.
Kyle vs. James : barbatii care doresc sa omoare protagonistele.
Lasati un comentariu cu alegerea voastra :D

132 de comentarii:

  1. Aleg "TWILIGHT" ... oricat de mult mi-a placut The Host tot Twilight mi s-a parut mai interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu st convinsa ca cea mai frum poveste de dragoste este cea dintre Edward si Bella... asa ca aleg cu siguranta Amurg...
    saptamana trecuta am uitat sa votez dar sigur as fi ales Edward..:)

    P.S. vreau sa va felicit... acest blog este perfect... in fiecare zi intru p acest blog pt a vedea ce stiri noi ati mai postat... Tineti-o tot asa..:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. The host.. e adevarat ca Twilight ramane pe lista preferintelor mele, dar trebuie sa recunosc ca The Host mi-a placut mai mult.

    Poate e vorba de faptul ca Meyer a capatat mai multa experienta dupa primele 4 carti, poate e vorba de personajele mai mature si de complexitatea sentimentelor/deciziilor/gandurilor lor.. poate e vorba de actiunea captivanta care m-a tinut treaza toata noaptea pana am terminat cartea.. nu as stii sa spun exact ce anume o ridica in top, dar sigur ea e pe primul loc pentru mine :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai e greu de ales...Le-am citit pe amandoua[The host am terminat-o de curand mi-a placut muult]...dar cred ca cea mai frumoasa poveste de dragoste ramane tot cea dintre Edward si Bella....oricat de mult mi-ar fi placut "The Host"tot "Twilight"e the first.....
    Deci votul meu este :"Twilight"

    RăspundețiȘtergere
  5. the host
    am terminat-o de curand si e senzationala
    mie chiar mi-a placut mai mult desi dupa twilight nu credeam sa gasesc ceva mai bun
    o recomand tuturor
    ----
    PS: asta e un blog twilight, ma indoiesc ca in topul asta o sa fie prea multe voturi pentru the host oricum, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a placut The host,dar cel putin de la Meyer prefer Twilight,chiar daca sunt destule similitudini cu vampirii din alte romane.Pana la urma povestea de iubire dintre Edward si Bella este cea care a placut tuturor.Dupa mine,Meyer a reusit sa invie interesul pt.vampiri,mai ales ca ai ei sunt speciali-vegetarieni si altele.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu aleg the host deoarece ca si opera literara e mult mai buna si iti ofera o lectie de viata daca stii sa o citesti.
    twilight te invata ca daca esti o fata prostuta si capricioasa si complet anti-sociala sigur o sa ramai cu baiatul visurilor tale, iar daca pe acesta il mai si inseli si o sa fii etern nehotarata, el totusi te va ierta si totul va iesi asa cum vrei tu.
    the host te invata ca daca vrei ceva in viata trebuie sa lupti, te invata ca iubirea se castiga cu timp si cu devotament, te invata ca familia e singura care iti poate fi alaturi atunci cand ti-e greu, te invata ca bunatatea nu se va plati numai cu lucruri bune si trebuie sa stii sa razbati in viata si sa castigi ceea ce iti doresti.
    twilight mi-a placut ca e distractiva si ma face sa imi amintesc de adolescenta (eu am 29 de ani acum), dar the host mi-a placut ca si roman, ca si continut, iar povestea e ORIGINALA, unica si fermecatoare.
    sper sa nu va suparati pe mine, asta e doar parerea mea. oricum imi place si twilight de asta sunt aici, asteptand al 3lea film.

    RăspundețiȘtergere
  8. ma simt de parca as fi team jacob acum, dar trebuie sa recunosc ca scorul ar fi cam de 50,2% pentru the host. am ramas marcata de ea si nu o pot lasa din mana, o tot recitesc, dar raman twilight fan forever chiar si asa. felicitari pentru blog, sunteti suuuuper :x :x

    RăspundețiȘtergere
  9. nu imi place sa fac topuri, cartile mele preferata sunt toate pe primul loc, dar daca e sa zic doar una cred ca totusi aleg the host pentru ca e plina de emotii, cartea asta chiar m-a facut sa plang,e atat de profunda in ciuda inceputului greoi.
    ;)) nu credeam ca sunt si la noi fani the host, ma gandeam ca o sa fiu singura care alege asa.
    si ce mi se pare tare amuzant e ca tocmai am terminat de citit un alt post despre Tw vs. TH:
    http://www.facebook.com/topic.php?uid=13009964485&topic=4571

    RăspundețiȘtergere
  10. mi-au placut amandoua mult de tot. SM e scriitoarea mea preferata acum si abia astept sa vad ce carti va mai publica.
    o sa aleg TWILIGHT pentru ca am avut un drum mai lung de parcurs cu personajele si am ajuns sa le cunosc mai bine si sa imi fie mai dragi.

    ceva am de mentionat in ceea ce ati zis voi: jared vs. edward si ian vs. jacob.... actiunea e mai complicata de atat si nu stiu daca nu ar fi mai bine zis ian vs. edward (jared nu va fi niciodata cu wanda, desi ea il va iubi mereu intr-o anumita masura...asa ca poate era mai bine si jared vs. jacob)
    si poate ar fi mai potrivit sa fie sharon vs. victoria (rosalie nu o uraste pana la final, alte motive stateau la baza nemultumirilor ei)

    astept la final sa vad si parerea voastra despre carti. chiar sunt tare curioasa voi ce ati alege si de ce.

    RăspundețiȘtergere
  11. twilight clar nici nu se pune problema:X
    sincera sa fiu the host nu prea mi-a placut

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau sa incep prin a spune ca in The Host Jared nu este vazut ca fiind perfect, defapt Melanie si Wanda au pareri destul de diferite aupra lui... (incerc sa nu divulg ceva din actiune... poate unii nu ati citit inca cartea) Melanie continua sa il vada ca fiind perfect si cel mai special om indiferent de comportamentul lui, vazandu-l mereu in trecut, bazandu-se pe ceea ce a fost si pe faptul ca el a ramas la fel; iar Wanda reuseste sa ii vada si partea mai intunecata dincolo de pasiunea pe care Melanie o declansa aupra imaginii lui Jared. Deci in The Host Jared ne este prezentat din doua parti, ambele parti fiind apropiate si totusi diferite...
    Ok, terminand cu devierea de la subiect :-j... daca ar fi sa aleg intre cele doua carti, ar fi sa aleg intre doua parti ale constiintei. In regula, cand ai niste carti preferate sunt niste parti diferite la fiecare carte, unele sunt complet opuse fata de celelalte, dar nu poti alege care ti-a placut intr-adevar mai mult. Deci, daca chiar v-am enervat, imi pare rau, dar parerea mea asta e: nu pot sa aleg. Ambele povesti au atuu-uri si defecte, ambele te fac sa devi o bomba de sentimente chiar daca in parti diferite... Ok, nu ma mai lungesc. Dar ca sa fiu sincera, am prins cu privirea intr-unul din comment-urile de mai sus ca povestea dintre Edward si Bella e ceva ...(ma uit din nou) a da ca daca esti prostuta si anti-sociala sigur ramai cu baiat visurilor tale... Hop asa. Asta e cumva... revelatie anti-puratoare de placere fantasy? Eu cred ca povestea dintre Edwrad si Bella e faimoasa tocmai fiindca Bella e tipul de fata timida, la locul ei... fara siguranta de sine... Daca Bella ar fi fost genul Vipero-Diva chiar ne-ar mai fi placut atat de mult ca Edward cel misterios si perfect a ales-o pe ea? Nu prea cred. Cel putin mie nu.
    Din nou am deviat de la subiect. Ma intreb cati ati stat sa citit asta ;))... Mda.
    The Host/Twilight ... ma gandesc... ma gandesc... Hmmm... Twilight e pozitionat exact in lumea normala, doar ca iubirea e intre o fiinta mitica si una umana... The Host are totul pozitionat intr-o lume complet fantasy... in fine, prea complicat pentru mine sa procesez un raspuns, o las balta. Daca e sa aleg probabil ar trebui sa stau un timp indelungat sa ma gandesc la toate lucrurile ce trebuie procesate. Long Commet.Am scris atat doar ca sa ajung la aceeasi concluzie :-j.

    RăspundețiȘtergere
  13. the host :D :X
    pana si autoarea Stephenie Meyer a recunoscut ca ei ii place mai mult aceasta carte si ca e mai buna decat twilight :))
    desigur nu se pot compara niciodata cu adevarat ca sunt genuri complet diferite, si in plus una e dedicata adolescentilor cealalta adultilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. hmmmm.. twilight vs. the host???
    cred ca depinde putin si de ce carte ai citit ultima data, pentru ca de regula ultima experienta se resimte mai puternic.
    cand am citit twilight era cea mai tare carte, apoi am citit the host si acum ea e cea mai tare carte :)))) chiar e foarte tare ;)
    aleg the host doar pentru ca e noua mea obsesie, dar cred ca mai cinstit era sa spun ca sunt cat de cat egale :p
    daca nu ati citit-o eu va sugerez sa o cititi, chiar merita, e fenomenala :)

    RăspundețiȘtergere
  15. stiti ce?
    o sa citesc si eu cartea asta daca atata o laudati ;)) nu imi plac mie extraterestrii dar nici vampirii nu imi placeau :P

    RăspundețiȘtergere
  16. daca bella nu il saruta pe jacob in partea a 3a as fi zis twilight cu mana pe inima. dar cand a recunoscut ca il iubeste si totul s-a transformat dintr-o poveste pura de iubire intr-o telenovela de prost gust, am simtit ca mi s-a destramat tot universul twilight. tot ce a construit in prima carte a distrus scriitoarea atunci (as fi fost mai fericita daca publica forever dawn si nu se mai ajungea acolo, desi new moon e foarte reusita)
    oricum aleg egalitate, pentru ca the host mi-a trezit aceleasi emotii ca atunci cand citeam twilight (primul volum inclusiv midnight sun)

    RăspundețiȘtergere
  17. trebuie sa recunosc ca desi mi-au placut enorm ambele carti.... inca aleg Twilight... are o poveste de dragoste mult mai interesanta si captivanta....

    RăspundețiȘtergere
  18. stiu ca multi au fost dezamagiti de faptul ca bella l-a sarutat p Jacob in Eclipsa...dar nu cred ca acest lucru a distrus magia povestii de dragoste dintre bella j edward... pt ca in volumul 4, zori de zi vedem clar cum bella o data transf in vampir, si o data constienta ca o o parte din acea dragoste p care i-o purta lui jacob se datora lui Renesmee, ea si-a dat seama ca iubire care i-o poarta lui Edward este atat de puternica in comparatie cu iubirea p care i-o purta lui jacob... Asa ca desigur o sa aleg Twilight...:)

    RăspundețiȘtergere
  19. trebuie sa fac o diferenta intre cele doua carti... o sa spun ca Twilight 60%...iar the host 40%..asa ca aleg Twilight

    RăspundețiȘtergere
  20. nu am citit inca The host... asa ca nu as vreaa neaaparat sa votez...dar nush...mi-a placut ata de mult Twilight incat ma simt putin "tradatoate" daca nu il votez... asa ca TWilight..:):):)

    RăspundețiȘtergere
  21. mie sincer nu prea mia placut Gazda....
    votez Amurg...:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Twilight... si stiu ca The host e o carte grozava dar mie tot Twilight m-a facut sa visz la acea lume unde iubirea poate invinge orice...

    RăspundețiȘtergere
  23. the host.
    e superba
    exact pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  24. eu am impresia ca unii voteaza si fara sa fi citit ambele romane. no offence!
    oricum super tare postul asta, toata lumea e pusa pe comentat :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Twilight... este mult, mult mai frum decat The host...:D

    RăspundețiȘtergere
  26. the host e o carte atat de originala si de frumoasa, incat nu ai cum sa nu o iubesti
    twilight a fost super, dar the host o intrece.
    e scrisa mai bine (literar vorbind) e mai complexa, mai plina de actiune si... mai matura as putea spune... deci, the host

    RăspundețiȘtergere
  27. eu am citit intreaga serie Twilight... De fapt mai am Midnight sun... si am citit si The Host...
    amandoua au avut o vraja asupra mea...dar cel mai vrajita am fost de Twilight... so..My vote is for Twilight..:)

    RăspundețiȘtergere
  28. inca nu am aj sa gandesc atat de matur incat sa consider cartea The host mai frum ca Twilight...
    aleg Twilight

    RăspundețiȘtergere
  29. wow, deci ma suprindeti pe zi ce trece:
    georgiana
    anca
    miky
    george
    marina
    ramona.P
    miha
    andreea
    andu
    katy
    catalina
    gretta
    julia cullen
    nico
    violeta
    catrinel

    nu stiu altii dinainte de cate ori au votat pro si contra dar vad ca toti de mai sus citati de mine sunt o singura persoana..bravo bre.. si eu sunt fan twilight si votez twilight acum, dar mi se pare lipsa de respect cand fetele intreaba lumea sincer ce parere aveti sa votati de mii de ori din minut in minut doar sa para ca e un avantaj.

    raspunsul meu: twilight
    si rusine celui de mai sus!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Poi tinand cont de aceasta dezbatere... o sa votez si eu....
    am citit si The host si Twilight..
    aman2 m-au facut sa pierd noptile citind... dar ca sa fiu mai obiectiva...aleg Twilight...
    aceasta carte m-a cucerit din prima... nu stiu cand o carte o v-a mai inlocui...ast sa vad ce mai scrie Steph.. sunt siguta ca o sa nee surprinda cu o carte mult mai frum...

    RăspundețiȘtergere
  31. Wow... chiar ca st multi care vor sa castige Twilight... :-??
    eu nu o sa votez pt ca nu am citit cartea The Host si nu as fi corecta...dar din cate am vazut in com voastre se pare ca The Host este o carte fff buna... Ms pt pont..ac o sa fie urmat carte p care o sa o citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  32. god. pana acum erau 10 online, acum sunt 4 si in perioada apropiata s-au postat in jur de 25 de comentarii :))

    RăspundețiȘtergere
  33. din pacate inca nu am citit Gazda,ceea ce vreau s-o fac.Din cate am inteles Gazda pare foarte grozava.Dar cred ca fiecare isi doreste sa fie si ea o Bella.Aleg Twilight pentru frumoasa idee dintre cei doi.:D

    RăspundețiȘtergere
  34. regret.....the host, nu are nerv...nu este o carte pe care nu am putut sa o las din mana....in schimb saga twilight, am citit intr-o suflare,plus ca le-am recitit de n ori....pentru gazda nu am gasit chemare!

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu stiu de ce se apuca lumea aici sa aleaga fara sa le fi citit pe amandoua, nu e un concurs si nu e Twilight vs HP ca sa va atacati atat, sunt 2 carti scrise de autoarea noastra preferata, sunt 2 carti foarte bune, cred ca ideea era sa le cititi pe amandoua si sa va bucurati de ele... Doar atat.
    Acum pe ce va mai certati? Pe Stephenie Meyer? Nu va vine sa credeti ca in timp devine mai buna in ceea ce face si cu cat scrie mai multe carti o face mai bine? Pacat, nu asta ar vrea de la fanii ei.
    Ar trebui sa va pese de asta si sa va bucurati, putini scriitori scot carti mai bune ca cea mai vanduta carte din lume. De ce credeti ca ea ar trebui sa scrie carti tot mai proaste???
    Nu sunteti putin egoisti doar pentru ca v-a placut o carte si nu puteti accepta parerile altora?
    Sfatul meu e sa o cititi nu pentru ca sunt cativa aici care au citit-o si au zis ca e buna, ci pentru ca daca v-a placut twilight cred ca o sa va placa si asta macar putin ;)

    E o chestie de gusturi pana la urma, mereu vor fi fani care vor spune ca una e mai buna sau cealalta, depinde doar de preferintele fiecaruia.
    Iar eu as alege sa fiu Wanda, pentru ca stie sa aprecieze ce are, pentru ca stie sa ii pretuiasca pe cei dragi, pentru ca e buna chiar si cu cei ce ii vor raul, pentru ca e mai cu picioarele pe pamant si mai inteleapta desi abia daca are un an :))) Restu va las sa descoperiti singurele/singurei

    RăspundețiȘtergere
  36. twilight zic eu.
    le-am citit pe amandoua si le-am recitit, dar twilight e ca prima dragoste care nu se uita niciodata. as fi vrut sa mai fi scris mai departe, am asteptat cu nerabdare filmele, am intrat aici pe blog zi de zi sa aflu lucruri noi. orice altceva as citi mereu revin la cartile din seria asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  37. the host...nu vreau sa ma simt ca o tradatoare , dar trebuie sa recunosc ca, the host mi-a palcut mai mult... bineinteles...nu renunt la pasiunea pentru twilight...sunt 2 povesti diferite...poate e si din cauza ca twilight am citito de mai multe ori...dar the host...e adevarat...inceputul e mai grelutz... dar cartea in sine e superba...daca ajungeti la pestera oamenilor... nu stiu, mie mi-a palcut...nu mi s-a parut grea...e adevaratca e ceva mai matura, o poveste despre iubire si viata...cum a mai spus cineva mai sus... wanda a trebuit sa ,,lupte" , si a ramas cu Ian... Deci votul meu : The host :D chiar merita citita... sa punem un procentaj 60%The host si 40%twilight

    RăspundețiȘtergere
  38. nu stiti cartea the host se gaseste pe internet in romana?? as fi si eu curioasa sa o citesc dar cu engleza nu ma descurc :|

    RăspundețiȘtergere
  39. oana...o voi scana eu... in romana;)

    RăspundețiȘtergere
  40. eu aleg the host.
    o tot recites de un an de zile cand in engleza, cand in romana (de cand a aparut si la noi) si nu ma mai satur de ea.
    de fiecare data rad si plang citind anumite portiuni si felul in care se joaca cu emotiile cititorului e fantastic. ar trebui sa primeasca un premiu pentru cartea asta, chiar e extraordinara.
    si ai dreptate Alice, pana sa ajunga fetele la oameni in pesteri nu prea e interesanta dar de acolo nu poti sa o lasi jos din mana, sta lipita de tine pana la ultima pagina (iar ultimele capitole sunt atat de emotionante.. nu am cuvinte sa le descriu)

    RăspundețiȘtergere
  41. the host, din foarte multe motive voi alege mereu the host. nu e o carte "la moda" cum a fost twilight dar e o carte foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  42. Poi Nu Am Citit The Host [ Inca ] So Aleg Twilight, Poate Dupa Ce Citesc The Host Imi Schimb Parerea. So TWILIGHT :)

    RăspundețiȘtergere
  43. COMMENT MODERATOR NEEDED!31 ianuarie 2010 la 12:44

    nu puteti spune ce va place mai mult daca nu ati citit o carte dintre cele 2.. doamne ce copii sunteti ...lol
    scrie clar in articol "daca ati citit cele 2 carti le veti putea compara", altfel nu

    RăspundețiȘtergere
  44. Spuneati ca vreti gazda in romana....se gaseste la noi pe blog si am vb cu dragana cand e gata scanata ii voi trimite linkurile. Pana in prezent s-au scanat 50 de capitole. Daca vreti gazda, nu cred k mai e nevoie de prezentarea linkului :))
    + k nu vreau sa zik lumea ca fac reclama ....vreau doar sa ajut niste fani Gazda..:-??

    RăspundețiȘtergere
  45. Am citit ambele carti, pot sa spun ca sunt grozave dar... daca trebuie sa aleg as alege mereu Twilight pt ca e mai captivanta si e cea mai frumoasa poveste de dragoste.(sper sa nu supar pe nimeni)
    So... TWILIGHT

    RăspundețiȘtergere
  46. mie mi-a placut mult mai mult the host pentru suspans, actiune si intensitatea emotiilor.
    in twilight stiai ca vor fi impreuna cei 2, stiai ca vampirii o sa o apere mereu indiferent ce se va intampla, iar daca nu era haita in spate, nimic nu schimba cursul lucrurilor. actiunea era oarecum monotona si previzibila.
    cand am citit gazda a fost cu totul diferit. credeam ca e o carte despre extraterestrii si s-a dovesit a fi o carte despre oameni, credeam ca povestea e in jurul wandei si lui jared si s-a dovedit ca nici pe departe nu e asa pentru ca el i-a ramas etern fidel melaniei.
    acum era totul frumos si linistit, acum primeam o doza de suspans si actiunea incepea sa galopeze, acum era totul dramatic si cutremurator imediat dupa cineva spunea o gluma care te facea sa lesini de ras.. nu stiu lumea ce apreciaza la o carte, si mie imi plac povestile naive de iubire ca twilight, dar the host e o carte la care trebuie sa citesti si cu sufletul si cu mintea ca sa o intelegi si de fiecare data vezi altfel lucrurile.. tocmai de aceea o ador.

    sper cand o cititi sa nu va ganditi sa o comparati cu twilight ci sa va bucurati de ea asa cum e: complet diferita ;)

    RăspundețiȘtergere
  47. Ancutza... ai un simt al observatiei f dezvoltat...si chiar apreciez asta la o pers dar de data asta treb sa iti sp ca verdictul dat de tn nu este unul corect...
    da... stiu ca acele comm au fost postate apr unul dupa celalalt, si chiar st postate de p acelasi pc dar ceea ce nu stii(lucru care mi se pare normal si logic, pt ca nu av de unde sa stii) este ca acele comm au f postate de un grup de pr(fani Twilight, The Host, Steph) at cand ei se aflau la un party acasa la o pr...
    chiar nu inteleg de ce nu ai dat ocazia sa se explice(lucru pe care vreau sa-l fac eu aqm) pt ca fiecare are dreptul sa voteze cand vrea si de unde vrea...
    nu vreau sa intru in polemica q nimeni dar am simtit ca e de datoria mea sa fac aceasta specificatie cu privire la voturile postate...
    din nou sp ca imi pare f bn ca este cineva care poate sa obs unele nereguli dar de data ac cred ca Ancutza s-a inselat... no offence
    :):D

    RăspundețiȘtergere
  48. desigur, desigur.. cel ce se scuza mai rau se acuza. :))

    apropo, ai mai trimis mesaje tot tu si dupa mesajul meu asa ca parerea ta in domeniu e cam tarzie :P
    eu zic daca ati citit cartea the host sa comentati fiecare cate un pasaj din carte DIFERIT - pentru ca in carte e destula actiune (spuneti ce se intampla in acea scena, ce v-a placut sau nu si ce ati simtit citind aia)..sau si mai bine sa faceti fiecare cate o poza cu cartea voastra, semnata pe coperta de fiecare in parte sa va credem =))

    si daca taceai tot filozof ramaneai :P
    mai bine citeste cartea aia, poate o sa iti placa, poate nu mai mult ca twilight (mie tot tw imi place mai mult) dar suficient cat sa te simti bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  49. Ancutza, imi place de oamenii astia, 20 de persoane la un chef toti au citit si twilight si gazda, foarte fain :)) eu intre prietenii mei am cam 5 care au citit twilight(colege de clasa am mai multe) si nimeni nu a citit al 2lea roman. Oricum nu te agita, lasa-i sa se manifeste, nu vad cu ce s-ar bucura sa isi scrie parerea de mai multe ori, fanii ca numar tot atatia raman, si din fericire sunt chiar multi fani twilight in lumea asta, dar oricum nu fac rau nimanui daca se exprima. e bine ca oamenilor inca le mai place twilight.
    eu gazda nu am citit, dar o sa o citesc si eu curand, dupa ce termin cu ceva carti pentru la scoala. voi reveni cu impresii pe urma.

    RăspundețiȘtergere
  50. The Host ! :X:X Twilight era preferata mea.. dar acum sunt cam indecisa.. cred ca Gazda ii ia locul.... o carte superba :X

    RăspundețiȘtergere
  51. The Host, desigur si nu intelegeti prin asta ca nu imi place si Twilight, doar ca pe o scara mai larga, The Host e mai faina.
    Cei care au citit-o stiu cat e de speciala si nu e nevoie sa explic de ce imi place mai mult.
    Cei care nu ati citit-o pana acum ar fi bine sa o cititi, chiar merita ;)

    RăspundețiȘtergere
  52. eu zic doar atat:
    "Nu este fatza, ci expresia ei. Nu este vocea ci ceea ce spui. Nu este modul in care arati in acel trup, ci lucrurile pe care le faci cu el. TU esti frumoasa"
    love it :D

    RăspundețiȘtergere
  53. the host... imi place mai mult

    RăspundețiȘtergere
  54. the host
    m-a marcat mai mult
    cat de greu i-a fost wandei sa se integreze si sa treaca peste respingerea lui jared si iubirea ei pt mel si pentru oameni si iubirea lui ian pt wanda indiferent ce e suflet sau om, m-au impresiona:x

    RăspundețiȘtergere
  55. Twilight, desi The Host e foarte interesanta si plina de actiune. Totusi prefer povestea Bellei si a vampirului Edward(:x). Mi-a scimbat viata pentru totdeauna.....

    RăspundețiȘtergere
  56. the host. e o poveste unica emotionanta.
    singura carte la care am plans vreodata ;))
    dupa ce am citit twilight nici nu vroiam sa citesc cartea asta, a stat luni de zile la mine pe calculator fara sa arunc o privire, dar azi ma bucur enorm ca am citit-o pentru ca e extraordinara.
    personajele sunt atat de bine definite, actiunea e atat de antrenanta, de captivanta, sentimentele sunt atat de profunde, totul in ea e perfect. nu am gasit nimic ce sa ma nemultumeasca, e minunata. drama la maxim, dragoste la maxim, suspans, umor, tot ce vrei.
    pe scurt: da, the host mi-a placut mai mult

    RăspundețiȘtergere
  57. mie mi-au placut enoooooorm amandoua, dar daca e sa aleg, cu putin cred ca ar castiga the host.
    de ce?
    paaai, cartea e impresionanta cum s-a mai spus, felul in care autoarea a prezentat existenta celor 2 minti in acelasi trup, felul in care ne-a aratat lumea prin ochi de extraterestru alaturi de actiunea complexa, dinamica, accentul pus pe sentimente, contradictiile din ce e bine si ce nu, dintre ce vrea inima si ce vrea mintea (sau ce vrea wanda si ce vrea mel), toate astea fac din cartea asta o capodopera.
    e geniala, va sfatuiesc sa o cititi.

    si nu vreau ca acest comentariu sa se interpreteze cum ca as fi mai putin fana twilight, doar ca stephenie a reusit sa mai inventeze o lume de poveste care sa ne cucereasca inimile.

    RăspundețiȘtergere
  58. am uitat sa intreb:
    dragana, eve voi ati citit si the host? si daca da, ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  59. mi-as dori si eu sa vootez insa deocamdata nu pot caci am inceput the host tocmai vinerea asta:X e fff interesanta cartea .astept sa o termin si voi vota :D

    RăspundețiȘtergere
  60. Cu siguranta THE HOST.Azi am terminato mi se pare ca este m-ai complexa.Mai bine scrisa , mai originala .Si nu ii face sfinti pe personajele principale cum este in twilight,in the host Ian si Jared nu sunt perfecti , ca si in twilight cu "vampiri vegetarieni" asta ma enervat cel mai tare in twilight .Deci cu siguranta THE GOST.
    P.S: Nu votati daca nu ati citit ,si eu as fi zis twilight dar cartea The Host m-a marcat foarte mult .

    RăspundețiȘtergere
  61. E putin ciudat sa votez asa pe un site twilight dar dat fiind faptul ca e aceeasi scriitoare cred ca e ok... nu?
    The host e preferata mea m-a cucerit cu adevarat din momentul in care wanda afla de felul cum s-au intalnit Melanie si Jared crezand ca sunt singurii supravietuitori... apoi calatoria celor doua in desert mi-a parut asa bine realizata... simteam durerea lor mai ales cand isi doreau sa moara... m-au dat lacrimile.
    Despre momentele petrecute in pesteri nu zic nimic pentru ca nu vreau sa va stric bucuria de a descoperi singure dar mi-a placut la nebunie acolo incepe povestea de fapt.
    Relatia dintre personaje ,actiunea ,felul in care sunt vazuti oamenii de catre ratacitoare interactiunea ei cu personajele importante din viata ei si toate aventurile prin care trece, toate astea sunt senzationale dar palesc in fatza ultimelor capitole care sunt incerdibile. Si eu recunosc ca am plans spre sfarsit... sentimentele traite de personaje par atat de reale pe masura ce citesti cartea asta.
    Vaaaaaaaaai ce m-am lungit, gata ,nu mai zic nimic ,doar atat: e superba aceasta carte.
    Cititi-o si voi si va veti lamuri.

    RăspundețiȘtergere
  62. Twilight este o carte minunata... aproape oricine ar da orice pentru o asa poveste de dragoste.... dar the host este absolut uluitoare,...este scrisa mult mai bine, mai desfasurat, cu mai multe personaje si e asezata intr`un timp si spatiu perfect... cartea asta mi`a ajuns pana la inima.
    Nu pierdeti nimic daca o cititi.Poate nu o sa va placa la fel ca Twilight dar nici nu o sa va displaca.
    Eu votez : The Host.

    RăspundețiȘtergere
  63. Maya a terminat de scanat gazda :)

    RăspundețiȘtergere
  64. ooo, daa, tocmai am terminat-o si eu si chiar nu imi gasesc cuvintele.
    e magica
    e perfecta
    cartea asta mi-a ajuns la suflet si stiti ce, mi se parea putin ridicol cand vedeam comentariile cu "am plans", "m-a facut sa plang" dar stiti ce, se pare ca sunt si eu ridicola, si nu imi pasa, caci cartea asta chiar te emotioneaza pana la lacrimi.
    The Host pe primul loc.. categoric

    RăspundețiȘtergere
  65. o da... the host te emotioneaza pana la lacrimi...

    RăspundețiȘtergere
  66. Hmm,este destul de greu de ales pentru ca fiind vorba de aceeasi scriitoare,la un moment dat tot ai tendinta sa faci o comparatie cat de mica. Dar cele doua carti sunt in mare parte diferite. Seria Twilight este preferata mea, nu am ce sa contest aici. Dar Gazda pur si simplu m-a acaparat. Intr-adevar, inceputul este cam deranjant, eu una am avut niste impresii...ostile ca sa zic asa. Dar odata ce actiunea incepe sa se desfasoare, pur si simplu nu o poti lasa deoparte. Este foarte captivanta, de indata ce Wanda ajunge in desert. Iar ultimele capitole...coplesitoare. Asa cum cineva a mai zis, si eu am plans citind acele capitole. Sunt multe lectii de viata de invatat din experienta Wandei, a lui Mel si a celor din jurul lor. Tocmai am terminat de citit a doua oara si nu-mi schimb parerea: Gazda este geniala. Cat m-am lungit! In concluzie, nu pot sa aleg intre cele doua, dar in momentul de fata, inclin balanta catre The Host. Abia astept s-o citesc si-n engleza. Cititi-o, merita din plin!:)

    RăspundețiȘtergere
  67. Wow, cate comentarii. Odata credeam ca sunt singura fana "the host" de pe aici :))

    Anonim, eu prima data am citit-o in engleza si cred ca e mai placuta asa (desigur, pentru cei care se descurca cu engleza)
    Sunt cateva lucruri care s-au pierdut la traducerea in romana si o sa vezi cand vei citi. Spor la citit, si tie si celor care mai sunt ispititi ;)

    RăspundețiȘtergere
  68. eu cred ca v-ati grabit cu comparatia...seria the host inca nu e terminata...oricum nu ma pot hotara intre cele 2...m-au captivat la fel...si acum e destul de greu sa ma impresioneze ceva (am 38 ani)...astept continuarea...si poate o sa continuam cu votul

    RăspundețiȘtergere
  69. eu aleg the host cu toata inima:XXXX .twiligh hmm e suuuper si sunt printre fanii nr 1 dar the host m-a impresionat mai mult numai prin ceea ce transmite. in the host totul e mai simplu pe knd in twilight e complicat.de exemplu in the host wanda se cam aseamana cu bella prin faptul ca e intr-o lume in care nu apartine dar nu stiu ..poate k oamenii cred mai mult in extraterestrii decat in vampiri..adik pamantul il stim destul de bine-spatiul nu=)). pana la urma ma multumesc cu..aMBELE CARTI:)) si deabia astept continuarea lui the host;)

    RăspundețiȘtergere
  70. ella.

    Eu am citit ambele carti.
    Daca e vb de twilight ..the host o intrece
    Insa daca vorbim de breaking down..atunci totul se schimba
    the hort mi'a placut mai mult decat twilight,new moon,eclipse
    insa breaking down..e superba
    mai frm decat the host
    insa comparatia este intre twilight si the host
    deci votul meu este pt the host

    RăspundețiȘtergere
  71. m-ati convins sa citesc si eu the host. cred ca o aleg pe cea in engleza :) abia astept

    RăspundețiȘtergere
  72. si votul meu merge tot la the host.
    daca stii sa iti deschizi inima cand o citesti, daca "supravietuiesti" primelor capitole mai putin captivante, daca lasi in urma seria twilight si te concentrezi asupra acestei carti si mai ales daca iti place acest gen de povesti vei descoperi ca e absolut exctraordinara.

    apropo, inca nu e vorba de o "serie" the host, si nu se stie sigur daca va avea continuari desi ar fi zvonuri cum ca stephenie se apucase deja de al 2lea volum.
    in plus, daca va fi cazul, continuarea seriei the host se presupune (cel putin conform declaratiilor autoarei de acum ceva vreme) ca va avea in centru alte povesti si alte personaje, asa ca daca va asteptati sa fie o serie asemanatoare cu twilight din punctul asta de vedere s-ar putea sa fiti dezamagiti. inca un moticv pentru care the host vrea sa sparga tiparele ;)

    RăspundețiȘtergere
  73. serie sau doar o carte, pentru mine ea deja a intrecut toate cele 4 volume din twilight. de ce? pentru ca intr-un singur romana a reusit sa descrie mai multe emotii decat in toata seria anterioara. cartea asta se citeste cu inima, poate de aceea e atat de minunata. o ador. si daca ar conta parerea mea, eu as vrea sa ramana o singura carte.

    RăspundețiȘtergere
  74. Mi se pare mai frumoasa povestea de dragoste dintre Edward si Bella, dar The Host a fost cu siguranta mult mai buna ca Twilight.

    RăspundețiȘtergere
  75. dragana, eve, voi ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  76. Referitor la:
    "Wanda vs. Bella : protagonistele celor 2 romane,puse sa aleaga intre 2 iubiri(Jared sau Ian/Edward sau Jacob)"

    Wanda nu a avut niciodata "de ales".
    Ea s-a indragostit de amintirea lui Jared, dar el nu ar iubi-o niciodata pe ea, pentru ca ii e fidel etern Melaniei. De aici si drama intregului roman.
    E foarte complexa aceasta carte si are detaliile foarte bine puse la punct. Tocmai de aceea e o carte atat de buna.

    RăspundețiȘtergere
  77. eu cred ca mai bine nu spuneati ce anume v-a placut la ea pentru ca cei care o sa o citeasca de acum incolo o sa aiba asteptari ridicate si poate o sa fie dezamagiti in felul asta.
    eu cand am citit-o eram convinsa ca nu are cum sa fie mai buna ca twilight (nu credeam sa mai gasesc ceva mai bun curand) si mi-a facut mare placere sa imi dau seama ca m-am inselat. am citit cu interes fascinata de povestea care devenea tot mai interesanta, dar daca te gandesti ca trebuie sa fie buna, trebuie sa fie mai buna ca twilight atunci o sa cauti sa compari si poate nici nu o sa iti mai placa pentru ca te concentrezi prea mult sa pui in balanta fiecare paragraf si ratezi lucrurile importante, si cel mai important uiti sa te bucuri.
    poate nu am dreptate, nu stiu, dar cel mai bine ar fi sa nu comparati cartile astea, ci sa va bucurati de ele pur si simplu, o sa va placa mai mult asa, plus ca ceea ce ii place unuia nu e obligatoriu sa le placa tuturor si ce le place tuturor nu e obligatoriu sa iti placa si tie.
    si pentru ca era cat pe ce sa uit, votez si eu the host nu pentru ca e mai buna, ci pentru ca e cartea care mi-a placut cel mai mult ;)

    o zi faina tuturor,
    olivia

    RăspundețiȘtergere
  78. ca am vazut si comentariul de dupa mine, stiti ce ma amuza pe mine mult? ca cei carora le place the host sigur au citit si twilight si isi argumenteaza hotararea, spun de ce le-a placut,, in timp cei ce voteaza twilight de regula spun simplu numele cartii si atunci (si doar atunci, pentru ca sunt si cazuri argmentate) poti sa te gandesti ca probabil nici nu a citit the host ci doar voteaza asa ca au vazut ca sunt multe voturi de partea cealalta. imi pare rau pentru ei atunci, pentru ca in timp ce unii s-au bucurat de 2 romane fabuloase, ei au citit numai unu si mai le poarta si ciuda celor care au citit mai mult si s-au bucurat astfel de 2 ori. nu inteleg tipul asta de oameni.

    PS: cei care nu se gasesc in categoria descrisa de mine ii rog s anu se simta ofensati ca nu lor li se adreseaza comentariul meu. cei care se stiu ca asa au facut, e treaba lor, nu trebuie sa imi demonstreze ca nu am dreptate ca nu sunt un judecator, doar comentam si eu ce am observat in aproape 100 de comentarii.

    olivia

    RăspundețiȘtergere
  79. nah, cred ca de fapt se dorea sa se stie doar parerea celor care au citit cartile.
    dar cititorii au avut impresia ca e un concurs Twilight vs. The host si atunci s-au pus pe votat :))
    pana la urma nici nu conteaza cine "castiga" ci cat de mult s-a bucurat fiecare citind cele 2 carti, iar eu m-am bucurat nespus de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  80. Sincer, cred ca sa produs o confuzie pentru unii.Tema era sa votezi twilight vs. the host. De ex. am vazut comentariul lui Roxy si spunea ca daca in eclipse ''bella nul saruta pe jacob.....''. Poate gresesc eu dar va rog sa ma lamureasca cineva.Pana la urma e prima carte, Twilight sau seria Twilight pentru ca nu mai inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere
  81. seria, cartea, povestea .. ce vrei tu.

    eu aleg the host, si nici nu stiu daca e nevoie sa mai dau motive de ce o aleg dar ca sa nu se spuna ca nu stiu de ce vorbesc zic:
    pentru ca personajele sunt adorabile (preferatii mei sunt: jeb cu umorul lui negru, kyle cum il tachineaza mai ales pe ian, jamie care e un ingeras, si ian si jared pe care ii pun la un loc pentru un motiv deja stiut), pentru ca actiunea e foarte bine prezentata, nu e plictisitoare, e dinamica, te tine in suspans.. si pentru ca e o carte emotionanta cum au mai zis si altii, care te face sa te bucuri si sa suferi alaturi de personaje la un nivel la care alte carti nu reusesc.
    sa descrii mintea umana si umanitatea mi se pare ceva greu de realizat, iar scriitoarea a reusit asta foarte bine intr-o carte care cu siguranta merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  82. desigur the host
    atat ma bucur pentru stephenie ca a reusit sa mai scoata o carte de succes, pentru ca toti ziceau ca a fost o chestie de noroc si ca de fapt nu e talentata, iar acum cred ca a demonstrat pe deplin cat au gresit spunand asta. e o scriitoare foarte buna si abia astept sa vad ce o sa mai scrie... si de altfel abia astept ecranizarea the host, tin pumnii stransi sa nu strice si filmul asta (twilight e o carte prea buna pentru ce le-a iesit lor in filme, offf, si-au patut joc si au mai castigat si o carutza de bani frangand inimile fanilor)

    RăspundețiȘtergere
  83. TWILIGHT pentru ca povestea de dragoste dintre vampirul nostru preferat si bella iti provoaca niste sentimente pe care Gazda nu a reusit sa le produca.

    RăspundețiȘtergere
  84. E greu de ales. "The Host" este foarte ciudata, e prima carte SF pe care am vrut s-o citesc. Dar totusi aleg "Amurg", povestea de dragoste dintre Bella si Edward m-a impresionat.
    Deci, votul meu merge spre "Amurg".

    RăspundețiȘtergere
  85. The host, pentru ca e mult mai profunda, mai bine gandita si mai bine realizata. De asemenea intensitatea sentimentelor transmise le depaseste pe cele din twilight, dar cel mai important e ca de cand am citit-o prima data ma tot intorc la ea sa o recitesc, pe cand la cealalta nu prea.
    iar marea dragoste dintre edward si bella de care tot vorbiti cu totii e putin cam falsa.. sa fim seriosi, adica ori e mare iubire, ori il iubesti si pe altul??? nu concep o mare iubire in care sa iubesti 2 barbati, aia nu mai e dragoste, e joaca de-a iubirea la adolescenti.
    dar asta e alta poveste, nu asta a contat cand am ales ce carte imi place mai mult, ci sentimentul pe care l-am avut cititnd acea carte.. pur si simplu ma gandeam: wow, ce carte tare!

    RăspundețiȘtergere
  86. the host



    (pe principiul daca unii voteaza de mai multe ori twilight fara sa citeasca the host, eu de ce nu as putea vota in acelasi fel ca ei :p sa vedem, ajungem undeva asa?)

    RăspundețiȘtergere
  87. Legat de anonimul de mai sus de unde stii ca cei care au votat twilight nu au citit si the host si de unde stii ca aceeasi persoana a votat de ma multe ori twilight??!

    RăspundețiȘtergere
  88. e greu sa le compari pentru ca sunt diferite. nu sunt acelasi gen de carti desi pe aici pe colo gasesti asemanari. m-am bucurat sa le citesc pe amandoua si probabil o sa le si recitesc dupa o vreme. asa ca din acest punct de vedere nu as avea ce alegere sa fac.
    daca vorbim insa de felul cum sunt scrise la the host se observa o oarecare imbunatatire, bazata pe experienta cumulata. dar cred ca important e felul in care te fac sa te simti cartile cand le citesti, iar eu m-am regasit in personajele din ambele carti si m-a "apropiat" mai mult de poveste (pentru ca odata am fost si eu la liceu si am iubit si eu pt prima oara iar acum pot veedea lucrurile si mai "matur" cum zicea careva mai sus).
    oricum sunt 2 carti superbe si asta e cam tot ce conteaza pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  89. chiar si daca aveti impresia ca nu o sa va placa "mai mult decat twilitht" eu va recomand sa o cititi. e extraordinara ;) plus ca poate veti fi placut surprinsi de cat e de frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  90. no offence, dar pana si coperta e mai faina la the host. ca sa nu mai zic de continut.
    cine a citit-o sigur stie cat e de profunda si de frumoasa chiar daca la inceput (pana ne introduce in actiune) e cam lenta. e una dintre cele mai emotionante carti citite.

    RăspundețiȘtergere
  91. stupid people. aceste carti nu pot fi comparate. fiacare e frumoasa in felul ei.

    RăspundețiȘtergere
  92. fiecare are partile ei bune si partile ei rele...
    dar the host are mai putine parti rele:D
    aleg gazda:x

    RăspundețiȘtergere
  93. the host, iar cei care au citit-o inteleg de ce fac alegerea asta. e absolut minunata

    RăspundețiȘtergere
  94. gazda...e prea tare:X:X:X:

    RăspundețiȘtergere
  95. cand ma citit twilight mi s-a parut senzationala si nu credeam ca o sa imi placa ceva mai mult, apoi pentru ca nu aveam ce face si midnight sun nu mai aparea am zis sa ii ofer o sansa si cartii the host. desi la inceput nu mi-a parut prea faina, pe parcurs a ajuns sa imi capteze atentia tot mai mult iar apoi nu-mi venea sa o mai las din mana. e una din cele mai frumoase carti citite si e incredibil de emotionanta, cred ca cei ce au comentat inaintea mea au descris-o foarte bine.
    sunt fana twilight si mereu voi ramane, si nici nu stiu care carte e mai "buna", dar sigur de placut, mi-a placut mai mult the host. pur si simplu pentru ca e speciala. deci votez gazda si ma bucur sa aflu ca mai sunt persoane care gandesc ca mine :)

    RăspundețiȘtergere
  96. Mai am putin si termin si Gazda si am citit toate cartile Twilight.Sincer mi se pare ca Gazda seamana cu Twilight,dar originalul e oricum cel mai tare.Adik no offence pt Stephanie Meyer,dar totusi Twilight is the best!!

    RăspundețiȘtergere
  97. eu zic ca e o problema aici, vezi tu, poti sa vorbesti de original cand e vorba si de o copie.. si nu e cazul (sigur the host nu e o copie a primului roman, eu zic sa mai citesti o data sa te convingi)
    iar daca e sa judecam dupa cuvantul original, twilight e inspirat din o serie de romane de acelasi gen (fiind acuzat ca a "copiat" caracteristici ale altor carti) in timp ce the host e unica, deci o carte originala.

    asta nu are nicio legatura cu preferinta ta, e bine ca iti place twilight, dar ai grija cand argumentezi ca tocmai ai nimerit exact contrariul ;)

    RăspundețiȘtergere
  98. desi twilight e o poveste incredibil de frumoasa trebuie sa recunosc faptul ca the host m-a fermecat..e speciala.
    la inceput nu prea intelegeam eu in ce directie merge, dar cu timpul actiunea s-a clarificat si am ajuns sa ma atasez mult de personaje, de felul lor de a fi, dea gandi.. e o poveste de dragoste unica ce depaseste orice imaginatie, nu am mai vazut ceva asemanator, iar felul in care scrie stephenie e super, chiar ajungi sa simti actiunea, povestea.. ce sa mai, e minunata. iar sfarsitul, e perfect, dulce-amar, cum nu se putea mai bine. iti da si de gandit la ceea ce tocmai ai citit plus ca te face sa regreti ca ai terminat asa de repede ;)

    RăspundețiȘtergere
  99. am terminat si eu de citit gazda in sfarsit si vreau sa spun ca e extraordinara. o carte care te tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina, o poveste de dragoste atat de frumoasa cum nu am mai citit. aveati dreptate cand spuneati ca e emotionanta, chiar e asa si chiar "pana la lacrimi". ma bucur ca am citit cartea asta si ma bucur ca m-ati facut sa o citesc, daca nu era postul asta probabil niciodata nu ma tenta sa pun mana pe ea. stephenie ne-a mai surprins inca o data si abia astept sa vad ce urmeaza :)

    RăspundețiȘtergere
  100. the host:X
    pentru ca sunt prea obisnuita cu twilight...I mean, toata lumea adora twilight...dc? dc sa nu ne placa in egala masura the host? se aseamana povestile si mi se pare ca totusi este ceva foarte diferit. daca twilight s-a axat mai mult pe istorie, the host se axeaza pe medicina...so, ar fi frumos daca s-ar ecraniza the host si ne-ar placea la fel de mult ca twilight.
    ramas la the host:x

    RăspundețiȘtergere
  101. se discuta deja ecranizarea cartii the host (e un articol si aici pe blog, si gasesti un articol si pe site-ul autoarei la sectiunea The Host - The Host Movie).
    stephenie a vorbit cu regizorii, urmeaza sa vedem cand ne dau noi informatii despre cum/cand se vor desfasura lucrurile, casting, etc. :)
    sa speram ca va fi bine

    RăspundețiȘtergere
  102. the host, e foarte frumoasa :D

    RăspundețiȘtergere
  103. the host. tocmai ce am terminat-o si e superba, extraordinara, minunata.. cine nu a citit-o inca, v-o recomand cu caldura... cred ca o sa o recitesc si eu curand ;))

    RăspundețiȘtergere
  104. the host :D

    nu am cuvinte, e cea mai faina carte scrisa de meyer, abia astept sa citesc si capitolul "bonus" din noua editie care apare pe 13 aprilie :D

    sper sa fie postat pe internet, ca la noi sigur nu o sa apara si nici nu mi-as mai cumpara cartea inca o data pt un capitol doar ;))

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.