19 martie 2010

Posibili regizori pentru "Breaking Dawn"

Mtv ne prezinta 3 posibil regizori pentru filmul "Breaking Dawn".
Bill Condon
Pro:
"Breaking Dawn" contine cateva elemente horror - inclusiv o scena de nastere insangerata si supranaturala - iar Condon a exploatat acest gen de filme cu "Candyman : Farewell to the Flesh".A jonglat cu elemente supranaturale in "Gods and Monsters",un film despre viata regizorului filmului "Frankenstein",iar prin "Dreamgirls" a aratat ca din material bine definit poate crea un succes de box-office.
Contra : oare ve fi disponibil?Nu s-a stabilit inca data pentru filmarile "Breaking Dawn",dar stim ca Condon va lucra din toamna la un film despre "Richard Prior".
Sofia Coppola
Pro:
regizoarea "Lost in Translation" si "Marie Antoinette" si-a facut o cariera din explorarea alienarii umane si dificultatea unei persoane in stabilirea contactul cu alta - si frumusetea ce apare la realizarea unei astfel de conexiuni.Privit dintr-o anume lumina,"Breaking Dawn" este despre alienari si conexiuni : sentimentul de vina al Bellei in despre iubirea lui Jacob pentru ea,Edward incercand sa imbine iubirea lui pentru Bella si ea sa ramana in siguranta,furia lui Jacob fata de sentimentele de iubire si eventuala legatura cu copilul lui Edward si al Bellei.Ar fi interesant de vazut cum Coppola ar lega aceste personaje pline de alienari emotionale.Se pare ca ea este preferata de Kristen Stewart si Dakota Fanning.
Contra : nu suntem siguri daca Summit Entertainment si fanii Twilight isi doresc asta.Suntem nesiguri la cum s-ar descuca Coppola cu scenele de actiune.De asemenea,Coppola este si scenarista si si-a scris singura scenariile pentru filmele ei,inclusiv pentru "The Virgin Suicides"(adaptare dupa Jeffrey Eugenides) si "Somewhere".Avand echipa de lucru deja stabilita si cu 3 nominalizari la Oscar,ne indoim ca ar renunta la controlul ei creativ pentru a lucra pe materialele lui Stephenie Meyer si scenariile Melissei Rosenberg.
Gus Van Sant
Pro :
povestea din Saga Twilight se desfasoara in mediul cetos si impadurit din Nord-Vestul Pacificului.Cu filme precum "Drugstore Cowboy(1989)" si "Last Days(2005)",Van Sant a transformat aceasta regiune intr-un personaj - sunetele lui ambientale sunt la fel de importante ca orice dialog.In vederea urmaririi schimbarii constante de dinamica intre grupuri,famili si prieteni in "Breaking Dawn" si explorand sexualitatea adolescentina,credem ca Gus Van Sant ar face o treaba minunata.Robert este cel care il sustine pe Van Sant.
Contra : la fel ca si Coppola,nu ni-l puteam imagina pe Van Sant,de 2 ori nominalizat la Oscar,lucrand la o piesa de literatura.Pentru cineva cu asemenea vechime in domeniu,un cec solid pare putin pentru a-l convinge sa se mute in Forks,Washington.
Via Alexandra.
Voi pe cine preferati?Sau aveti alte propuneri?

4 comentarii:

  1. Eu as vrea ca David sa regizeze si Breaking Dawn, pt ca din cate s-a vazut va fi un film excelent, cel mai bun din serie dupa parera mea. Si pana la urma, in Breaking Dawn este foarte multa actiune. Cred ca David ar fi perfect:)

    RăspundețiȘtergere
  2. corect, david ar fi cel mai bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare regizor nou aduce o noua viziune asupra intregii atmosferi, asa ca nu stiu daca ceva nou nu m-ar enerva. Daca ar fi sa aleg eu, ar fi tot David Slade, dar cum nu aleg eu, din cei 3 presupusi, cred ca as alege-o pe Sofia Coppola, deoarece legaturile dintre persoanje sunt mult mai importante decat luptele. Si avand in vedere popularitatea seriei Twilight, exista sanse sa accepte, ca un fel de publicitate...

    RăspundețiȘtergere
  4. inainte de a vedea filmul toti sustin ultimul regizor ;)) asa a fost si in cazul primelor 2 filme, iar dupa ce au aparut filmele lumea a sters definitiv de pe lista regizorii respectivi :))
    probabil ca da, si david va fi perfect pana in iunie/iulie cand va deveni la randul lui cel mai urat regizor de pe planeta (in sensul de detesta nu de neatragator :p )
    sunt atatea lucruri de luat in considerare incat orice regizor ar fi ales nu se poate garanta succesul filmului.
    eu as vrea un regizor cu o viziune cat mai apropiata de ce am simtit eu citind cartile.. oare cer prea mult? :D

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.