1 noiembrie 2010

Anne Rice despre Twilight

Anne Rice, celebra autoare de romane si nuvele gotice despre vampiri, a dat un interviu pentru NJ.com in care vorbeste despre subiectul Twilight.
La fel ca si Stephen King, care a spus ca "autoarea Twilight nu stie sa scrie", nici Anne Rice nu are o parere prea buna despre ideea care sta la baza seriei Twilight. Iata un fragment din interviu:

(Cartile Twilight) sunt bazate pe o ipoteza foarte caraghioasa: ca nemuritorii s-ar duce la liceu. E un esec de imaginatie, dar in acelasi timp, premisa asta prosteasca i-a adus lui Stephenie Meyer un imens succes. E aproape o lovitura de geniu sa-i pui pe vampiri sa se fie elevi de liceu. Absolvesc in mod continuu. Cu totii am urat perioada liceului. Ideea asta ca, daca ai fi nemuritor te-ai duce la liceu in loc sa calatoresti la Katmandu, Paris sau Venetia, e ca si cum ai reduce conceptul de vampir la un nivel infantil. Dar a functionat. E de succes.
Sursa

3 comentarii:

  1. Trebuie sa o contrazic pe Rice: un nemuritor....cand e nemuritor, socializeaza cu hrana lor, asa cum vor....chiar ducandu-se la liceu!te plictisesti sa tot calatoresti...

    RăspundețiȘtergere
  2. ah! ia uite, parca nici nu am trecut pe la liceu...rectific: (un nemuritor).....cand vrea!

    RăspundețiȘtergere
  3. ador filmele! dar trebuie sa recunosc:are dreptate. daca as fi vampir as lasa-o incolo de scoala si as fugi in Egipt, Paris, Roma si alte locuri renumite pentru cultura/civilizatia/istoria lor.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.