25 noiembrie 2011

David Cronenberg afirmă că Robert Pattinson este senzaţional în “Cosmopolis”

În pofida faptului că a avut prestaţii decente sau chiar bune în filme precum “Water for Elephants”, “Remember Me“, “Bel Ami” sau “Little Ashes”, englezul Robert Pattinson (25 ani) trebuie să lupte în permanenţă pentru a schimba impresia negativă pe care a creat-o asupra unei părţi a publicului şi a criticilor de când şi-a legat numele de franciza “The Twilight Saga”, însă regizorul canadian David Cronenberg a avut încredere în calităţile lui şi l-a distribuit în rolul principal al dramei “Cosmopolis“, care nu beneficiază deocamdată de o dată oficială de lansare, deşi se ştie că va vedea lumina marelui ecran în cursul anului 2012.

http://static.cinemarx.ro/stiri-cinema/wp-content/uploads/2011/11/robert-pattinson-cosmopolis-foto-300x224.jpg
Într-un interviu acordat editorilor de la MTV News, David Cronenberg a dezvăluit că l-a cooptat pe londonez în distribuţia celui mai recent film al său fiindcă a simţit instinctiv că este actorul potrivit pentru rol, fără să ţină seama de stigmatul pe care îl poartă pe frunte de când şi-a adjudecat rolul vampirului Edward Cullen în adaptarea cinematografică a romanelor Stepheniei Meyer: “Începi cu elementele de bază. Ce vârstă are personajul? Cum arată? Este foarte plictisitor? Este atrăgător şi diabolic? Este un intelectual? Te gândeşti la toate aceste aspecte şi apoi te gândeşti la actorii care ar putea îmbina calităţile de care ai nevoie pentru respectivul personaj. În cele din urmă, am simţit că el este persoana potrivită. Încă o dată a fost vorba de intuiţie“.
Recunoscând că rolul miliardarului Eric Packer pe care îl joacă în “Cosmopolis” este cum nu se poate mai diferit de rolul vampirului Edward Cullen din “Twilight”, “New Moon”, “Eclipse” şi “Breaking Dawn”, Cronenberg afirmă că Robert Pattinson a fost senzaţional şi i-a lăsat o impresie excelentă, achitându-se cu brio de sarcinile primite şi dând dovadă că este un actor care nu dă înapoi în faţa provocărilor: “Este un salt neobişnuit pentru el. El însuşi a spus-o. Este înfricoşător Este un lucru înspăimântător deoarece nu a fost niciodată forţat să ducă un film în spate de unul singur. El apare în fiecare scenă. Este prezent aproape în orice cadru, aşa că a fost înfricăşător pentru el. Dar pentru un actor este benefic să fie înfricoşat. Nu vrei să te plictiseşti. Nu vrei să te simţi prea în largul tău. Sincer, Robert Pattinson este fantastic. Este senzaţional. V-o spun cu toată responsabilitatea. Este un actor grozav. Este evident acest lucru pe parcursul filmului. Nu te face să te îndoieşti de calităţile lui. Este evident că este un actor bun“.
Subiectul dramei “Cosmopolis”, din a cărei distribuţie mai fac parte Marion Cotillard, Colin Farrell, Paul Giamatti, Juliette Binoche, Samantha Morton, Mathieu Amalric, Sarah Gadon şi Jay Baruchel, suprinde o zi tumultuoasă din viaţa miliardarului în vârstă de 28 de ani Eric Packer (Robert Pattinson), care s-a căsătorit cu Elise Shifrin (Sarah Gadon) în urmă cu 22 de zile şi deja o înşeală cu două femei diferite în cursul aceleiaşi zile fatidice în care îşi pierde toată averea. Încercând să ajungă cu limuzina de lux la bătrânul frizer al tatălui său, Eric este oprit din drum de funeraliile unui rapper celebru, de o manifestaţie antiglobalizare şi de o vizită prezidenţială.

Sursa

Un comentariu:

  1. nu are cum sa scape de personajul Edward...Eric fiind o combinatie de Edward/Twilight si Edward/MoTU

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.