21 noiembrie 2011

Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I, debut american de 139 de milioane de dolari!

Cu încasări de aproape 139,5 milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I, noul vârf al box-office-ului american, nu a reuÅŸit însă să depăşească recordul atins de New Moon acum doi ani, de 142,8 milioane.
Pelicula s-a clasat însă pe locul cinci în topul celor mai rentabile lansări de film de pe teritoriul nord-american ÅŸi pe locul zece în topul încasărilor din toată lumea a filmelor nou-lansate – a obÅ£inut 144 de milioane de dolari încasări de pe restul globului.
„Am aÅŸteptat cu nerăbdare sfârÅŸitul de săptămână, pentru că la cea de-a patra parte a unei serii nu mai eÅŸti sigur dacă interesul publicului este la fel de ridicat”, au declarat într-un comunicat cei de la Summit Entertainment. „Iată însă că cifrele vorbesc de la sine. Ne-am apropiat de New Moon atât cât am putut”.
Animaţia Happy Feet Two, cea de-a doua nou-intrare a săptămânii, a intrat pe locul doi, cu încasări de numai 22 de milioane de dolari, faţă de cele 41,5 milioane strânse de la spectatorii americani de animaţia originală lansată în acelaşi week-end al anului 2006. Chiar şi cu un concurent de proporţii precum Breaking Dawn, cei de la Warner Bros. se aşteptau totuşi la un debut de cel puţin 30 de milioane de dolari.
Pe ultima poziÅ£ie din top 10 a intrat filmul lui George Clooney, The Descendants, a cărui lansare limitată i-a adus doar 1,2 milioane. „Este o mare realizare faptul că am reuÅŸit să pătrundem în top 10 ÅŸi să concurăm cu filme care sunt proiectate în mii de săli de cinematograf”, au Å£inut să menÅ£ioneze în declaraÅ£ia lor cei de la studiourile Fox Searchlight.
Iată, în ordine, şi filmele care au ocupat celelalte poziţii ale clasamentului. Pe trei a coborât Immortals (12,2 milioane), urmat de Jack and Jill (12 milioane), Puss in Boots (10 milioane), Tower Heist (7 milioane), J. Edgar (5,9 milioane), A Very Harold and Kumar 3D Christmas (2,9 milioane) şi In Time (1,6 milioane de dolari).

Un comentariu:

Spune-ti si tu parerea.