27 noiembrie 2009

Interviu cu Melissa Rosenberg

Melissa Rosenberg,scenarista filmului "New Moon" a vorbit cu cei de laMtv despre cateva schimbari aduse filmului.
Cadoul Bellei : Melissa este foarte mandra de scena in care Jacob ii face cadou Bellei un prinzator de vise urate:"Imi place mult cand Jacob ii ofera Bellei acel prinzator de vise.Este prima lu iaparitie si vroiam sa atrag atentia asupra relatiei lor,cadoul semnifica atat iubirea lui pentru Bella,cat si gelozia lui Edward pentru Jacob.Acel cadou mi s-a parut potrivit mai ales ca este ceva specific nativilor americani,dar si pentru ca exista foarte multe vise in film."
Bataia Cullenilor : desi in carte,intalnirea cu membri Volturi decurge fara multa actiune,Melissa a vrut sa schimbe acest aspect in film :"In carte,la final,Bella,Edward si Alice ajung la Volturi si exista posibilitatea ca ei sa nu se mai intoarca.Exista multa tensiune,dar este exprima prin dialoguri,iar eu vroiam sa fac acel conflict extern.Chris,cascadorii si Daniel Cudmore(Felix) au facut o treaba minunata cu asta !"
Cauza mortii necunoscuta : moartea lui Harry Clearwater joaca un rol important in carte,unde se spune ca moare din cauza unui .atac de cord.In film,aparitia Victoriei il ucide.De ce schimbarea asta?"Pai in cartea,moarte lui nu e prezentata direct desi rolul ei este foarte important,aceasta fiind motivul pentru care Edward hotaraste sa se duca la Volturi,dupa conversatia cu Jacob la telefon ,cand acesta ii spune ca Charlie este la o inmormantare.Asta lanseaza cel de-al treilea act al filmului.Stephenie nu mentioneaza cauza infarctului si m-am gandit ca ar putea fi ceva ce il sperie.Asa am putut sa o integram si pe Victoria in poveste si avem si cateva scene chiar frumoase cu ea,care se potrivesc foarte bine atat cu cartea,cat si cu filmul."
Laurent : din pacate pentru fanii lui Edi Gathegi,el nu a primit foarte mult timp in film,murind rapid.Melissa a spus ca regreta faptul ca nu a putut insista asupra lui Laurent:"Trebuia sa renuntam la o parte din povestea lui,la drumetia lui in Alaska,intentia lui de a vegetarian,si relatia cu clanul Denali,pentru ca incetineau actiunea.Mi-ar fi placut sa fi adaugat mai multe in film despre asta."

3 comentarii:

  1. in sfarsit a fost premiera filmului..nu spune nimeni nimic? aaa, stai..am uitat..toti l-au vazut deja, cam :-j

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar vroiam ca în film să apară familia cullen fără edward în alaska.mi`ar fi plăcut să văd peisajul şi locul unde s`a refugiat edward 2 zile cănd a întâlnit`o prima dată pe bella.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi se pare o idee buna.. atunci cand moare harry... parerea mea.. eu n.am vazut inca filmu`... o sa-l scot ds-l vad:x .. sunt curioasa:D

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.