23 decembrie 2009

Secretele lui Chris Weitz

Chris Weitz,regizorul "New Moon" ne impartaseste 10 secrete din film,intr-un interviu pentru EW.
1.Lupi ascunsi : Uitati-va dupa un lup cu capul in jos in bolul in care Carlisle arde echipamentul de prim ajutor dupa ce o trateaza pe Bella;la tricoul lui Jacob cand se intalneste cu Bella in parcarea scolii pentru prima data;si la prinzatorul de vise daruit Bellei de care atarna un lup.
2.Muzica de vampiri in lift : Cand Edward,Bella si Alice intra in lift in drumul lor spre membri Volturi,se aude piesa lui Strauss "Die Fledermaus"(liliacul).
3.Bagaj emotional: Cand Bella cauta poienita unde ea se Edward se vad impreuna,ea are in ghiozdanul ei un compas auriu - parte din bagajul meu.
4.Pretendent rapid : am facut o mica smecherie cand Edward iese afara din camioneta Bellei si apoi cei doi discuta.Am vrut sa-l aratam pe Edward miscandu-se incredibil de rapid,asa ca l-am pus pe Rob langa camera,dar inafara campului ei vizual,si am folosit o dublura in locul soferului.Cand Edward iese afara,este dublura si apoi Rob paseste in fata camerei,si pare ca a ajuns acolo mai repede decat posibil.
5.Cauta : Daca vreti sa stiti ce ii spune Jacob Bellei inainte de partial-sarutul,intrebati un Quileute!Adresa este quileutenation.org.Tot ce pot sa va spun este ca spune " Kwop kilawtley".
6.Turnul incruntat : Puteti sa vedeti turnul din Volterra si participantii in robe rosii de la festivalul "San Marco" pe coperta cartii "Romeo si Julieta" a Bellei cand se trezeste in dormitorul ei.
7.Speram ca a meritat : In scena cu lupta dintre varcolaci,intentionat am pus camera in directia lor,puteti sa si auziti microfonul bubuind,de parca am avea pe platou un animal adevarat care alerga spre camera.
8.Cultura Quileute : Producatorul David Bisbin si echipa sa au vizitat La Push si s-au intalnit cu consiliul Quileute inainte de a prezenta casa lui Jacob si a lui Embry.Cand erau acolo,o tanara i-a oferit lui David prima toba pe care a facut-o(un obicei specific lor).In semn de apreciere,am plasat toba intr-un loc vizibil,este la intrarea in casa lui Embry,o puteti vedea cand Bella intra.De asemenea si zgomotul facut de Embry si Jared cand sar din masina Bellei este ceva specific tinerilor Quileute.
9.Epilare romantica : motivul pentru care luna se transforma invers la inceput este pentru ca stiintific vorbind,asta e corect.Am moderat un seminar de fizica astronomica pentru "Science and Entertainment Exchange" cu astronautul Neil DeGrasse Tyson si el se plangea de multitudinea de filme care inteleg prost conceptul stiintific.(nu-mi cereti sa justific vampiri sau varcolaci).
10.Asta e italian : In camera Volturilor,Aro vorbeste in italiana " La Tua Cantante",lucru care ar trebui inteles usor de catre cititorii cartilor,el se refera la Bella ca fiind cantareata lui Edward,al carei sange il cheama pe el mai puternic decat sangele celorlalti.Mai tarziu,cand Bella ii spune ca el nu stie nimic de sufletul lui Edward,el raspunde " Fore...ne il vostro l'uno o altro" ("Poate...despre al vostru.unul sau altul").

2 comentarii:

Spune-ti si tu parerea.