7 martie 2010

Secretele lui Chris Weitz

MTV a postat un interviu recent al lui Chris Weitz,in care regizorul "New Moon" ne impartaseste 5 secrete din film.
Am optat pentru aur : in "Twilight",Robert si restul vapirilor vegetarieni au ochii aurii,ca rezultat al abstinentei lor pentru sangele uman.In "New Moon",ochii vampirilor sunt mai aurii.De ce a vrut Chris aceasta schimbare?
"Este un auriu mai detectabil.In primul film nu prea au iesit in evidenta ochii lor, iar eu vroiam sa se simta apartenta lor la alta lume."
Vampirul tacut : actrita Rachelle Lefevre,dupa cum bine stiti,au fost inlocuita in rolul ei din "Eclipse" de catre Bryce Howard Dallas.In "New Moon" Rachelle este vazuta dar nu vorbeste.Exista vreo legatura intre lipsa replicilor ei si schimbarea din "Eclipse"?
"Nu e chiar asa.Exista un dialog,dar este una dintre scenele taiate.A fost una dintre acele scene,la care daca te uiti,observi ca este in plus.Nu a fost o rea intentie.I-am explicat lui Rachelle de ce scena respectiva nu este in film,iar in ce priveste filmul,nu-mi pare rau de decizia luata,imi pare rau doar daca i-am ranit sentimentele lui Rachelle."
De ce atat de distrus,Edward? : la un moment,Edward apare in film cu camasa rupta,dar nu aflam niciodata de ce.Deci...ce s-a intampla?
"Se presupune ca a purtat aceleasi haine de cateva luni,care s-au rupt intre timp,pentru ca,stiti bine,corpul lui este ca piatra."
Lordul nostru ? : scenele filmate in Italia au o mare incarcatura religioasa,iar Edward sufera,clar,foarte mult.Se presupune ca el ar trebui sa fie figura lui Hristos?
"Intr-o oarecare masura da,pentru ca este condamnat la suferinta eterna.El crede ca este blestemat,dar se inseala.Asa ca in sensul de martir,da,seamana."
Ochi negri : in cartea lui Stephenie,ochii lui Edward sunt negri in Italia.De ce nu vedem aceasta schimbare in film?
"Pentru ca am gresit eu!Intr-un fel,am uitat.De fapt,exista 2 motive.Unul este ca am gresit,iar celalalt este ca m-am gandit ca ar fi ciudat sa vezi pe ecran ochii lui devenind negri si ca in momentul reuniunii ar fi bine sa-l vezi pe Edward viu.Dar probabil ca,unele detalii le-am inclus in film,altele nu."

2 comentarii:

  1. aseara am revazut Twilight si New Moon....da, sunt multe de comentat!....si asta se intampla deoarece nu se pastreaza aceesi regizori pentru toata seria....fiecare are o viziune proprie asupra personajelor, dar vad ca unii gresesc flagrant....daca nu taiau atatea scene, poate se intelegea ceva din film...nu ma mai mira zmeura de Aur!

    RăspundețiȘtergere
  2. apropo....New Moon si Pattinson au scapat de Zmeura...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti si tu parerea.